Peugeot HX1 - Årets smukkeste konceptbil - Motor Show
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Smukkeste konceptbil

Peugeot HX1 kåret som ”Årets smukkeste konceptbil”
Peugeot
04/02-2012 kl. 15:00

Peugeots designchef, Gilles Vidal, blev den 18. januar kåret som ”Årets designer” af det franske livsstilsmagasin ”GQ”. Nu kan han føje endnu en pris til sit CV, idet han netop har modtaget prisen for ”Årets smukkeste konceptbil” for modellen HX1 på den 27. udgave af Festival Automobile Internationale.

Konceptbilen HX1 blev præsenteret for offentligheden første gang på Frankfurt Motor Show sidste efterår. Det er en konceptbil, der bryder med de gængse normer og som er udviklet for at illustrere fremtidige løsninger, når det gælder opbygning, aerodynamik, design, materialevalg og miljø.

Dette afspejles tydeligt i det futuristiske design. De slanke og rene linjer får HX1 til at se ud, som om den var blevet formgivet af vinden. Hver samling og overflade er udført med præcision, og der er kælet for detaljer som sidespejle med integreret kameraer, børstede aluminiumsrammer omkring vinduerne osv.

Gilles Vidal har lagt stor vægt på aerodynamikken under udviklingen af HX1.  Eksempelvis lukker de syv lameller i hver fælg sig efter samme princip som en turbine og danner herved en helt flad overflade på fælgene, når bilen er i fart.

HX1 vandt titlen ”Årets smukkeste konceptbil” foran BMW Vision Connected Drive, Cadillac Ciel og Land Rover DC100.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start