Škoda præsenterer ny crossover og Fabiai Genève
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skoda præsenterer ny crossover

Geneva Motor Show byder på spændende nyheder fra ŠKODA. Konceptbilen VISION X har verdenspremiere, og den nye FABIA – som kommer til Danmark i september – bliver også vist frem. Desuden er der digital instrumentering til flere ŠKODA-modeller.
Skoda Danmark
07/03-2018 kl. 09:24

Først kom KODIAQ, så kom KAROQ, og nu afslører ŠKODA den nye VISION X på den internationale biludstilling i Genève. SUV’er og crossovers er populære som aldrig før, og konceptbilen VISION X er netop en crossover, der sidenhen vil blive til virkelighed i form af en helt ny ŠKODA-model. Med andre ord: KAROQs kommende lillebror.

VISION X har da også samme markante formsprog som resten af ŠKODA-familien med inspiration fra bøhmisk krystal. Det giver dynamiske og sportslige linjer, der understreger den aktive livsstil, som crossovers er tiltænkt. Samtidig præsenterer VISION X en helt ny designstil i interiøret, som er domineret af en stor farvetouchskærm i bredformat.

Hybridbil med naturgas, el og benzin

ŠKODA har tradition for at præsentere innovative drivlinjer i sine konceptbiler, og VISION X er ingen undtagelse. VISION X er nemlig ŠKODAs første hybridbil, som kombinerer komprimeret naturgas (CNG), benzin og el, hvilket giver en CO2-udledning på kun 89 g/km. Brændstofmotoren er en firecylindret 1.5 TSI G-TEC med 130 hk, som bliver suppleret af elmotorer. Når VISION X bremser eller motorbremser, bliver energien derfra opsamlet i et 48 volt litium-ion-batteri. Det batteri leverer strøm til startergeneratoren foran, som kan hjælpe brændstofmotoren med at trække på forhjulene. Baghjulene kan blive trukket af en elmotor, som får strøm fra samme batteri. Det vil sige, at VISION X afhængig af situationen kan køre med forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk, ligesom VISION X ikke har en kardanaksel til at overføre kraft til baghjulene.

VISION X kan køre et par kilometer på el alene, hvilket f.eks. kan give lydsvag kørsel uden udstødning, når man triller rundt i byen, men ellers er el-driften primært en hjælp ved igangsætning, hvor den giver VISION X ekstra kraft (70 Nm oveni brændstofmotorens 250 Nm). Hvis man ikke har adgang til CNG, kan brændstofmotoren også køre på benzin.

Ny FABIA får danmarkspremiere i september

Den nye ŠKODA FABIA bliver også præsenteret på biludstillingen i Genève, og den får danmarkspremiere i uge 38 i september. Nyhederne i den populære model omfatter bl.a. en front og bagende med nyt design og mulighed for LED-lygter. I kabinen er instrumentpanelet opdateret, og med infotainmentsystemet Swing har man nu mulighed for en skærm på op til 6,5 tommer, ligesom systemet tilbyder alle online-mulighederne ved ŠKODA Connect samt SmartLink+ med bl.a. Apple CarPlay.

Som noget nyt kan den nye FABIA fås med flere assistentsystemer: Blind Spot Detect advarer, hvis der er biler i den blinde vinkel på flersporede veje, eller hvis en bil nærmer sig hastigt bagfra. Rear Traffic Alert overvåger området bag bilen, når man bakker, og advarer, hvis andre biler nærmer sig. Og Light Assist blænder automatisk ned for det lange lys, når man møder modkørende i mørket. Der er også nye og forbedrede Simply Clever-løsninger, som f.eks. isskraberen i tankdækslet, der nu også har en måler til at tjekke mønsterdybden på dækkene.

Den nye FABIA kan udelukkende fås med benzinmotorer i form af 1.0 60 hk, 1.0 75 hk, 1.0 TSI 95 hk, 1.0 TSI 110 hk og 1.0 TSI 110 hk DSG.

Digital instrumentering til flere modeller

Digital instrumentering gør det muligt at vælge, hvilke informationer man ønsker at få vist i instrumenturene foran – og hvordan de skal vises. Digital instrumentering blev første gang vist i KAROQ, og nu finder det spændende ekstraudstyr desuden vej til OCTAVIA, SUPERB og KODIAQ. Det er således også en af ŠKODAs nyheder i Genève.

I Danmark bliver den digitale visning en mulighed i KAROQ, OCTAVIA, SUPERB og KODIAQ, som bliver produceret fra og med slutningen af juli (uge 31) og frem.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start