VW Up! Skive gasser UP! Første gas-fyldestation
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skive gasser UP!

Åbningen af den første offentligt tilgængelige gas-fyldestation skal gøre Skive kommune grønnere.
Volkswagen
16/05-2013 kl. 12:00

Skive kommune og HMN Naturgas indviede mandag d. 22/4 den første offentligt tilgængelige gas-fyldestation. Den er placeret i centrum af Skive by og er sammen med indkøbet af en flåde af gasdrevne biler, herunder otte styk Volkswagen eco up!, et vigtigt led i kommunens ambitioner om at blive CO2-neutral i 2029.

Skridtet til åbningen af gas-fyldestationen og investeringen i en flåde af gasdrevne biler sker for at fremme anvendelsen af naturgas og biogas til opvarmning og særligt til transport, hvor der CO2-mæssigt er store gevinster at hente. Gas-fyldestationen har døgnåbnet, og på nuværende tidspunkt er der naturgas i standerne, men på sigt vil der kunne tankes med biogas, når Skive kommune påbegynder produktionen af dette. Gas-fyldestationen er den første af i alt 10 stationer, der forventes åbnet indenfor det kommende år rundt omkring i landet, og tiltaget har fået et skub med på vejen af 20 millioner kroner fra regeringens energiforlig.

De otte styk eco up! kan bookes af alle kommunes medarbejdere, men skal hovedsagligt køre i hjemmeplejen og blandt kommunens administrative personale. Skive kommune forventer, at kørselsbehovet vil ligge på cirka 30.000 km pr bil om året, og foreløbig skal de otte styk eco up! køre til 2014, hvor der bliver en udbudsrunde omfattende en flåde på 40 biler.

eco up! udleder blot 79 g CO2/km, hvor den konventionelle up! udleder mellem 96 og 105 g CO2/km. Dvs. at eco up! har skåret minimum 17 % af CO2-udledningen sammenlignet med sine konventionelle søster-biler. Dette placerer eco up! i energigruppe A+ med en halvårlig ejerafgift på blot 120 kr.. eco up! forbruger på 100 km 4,4 m3 naturgas – dette svarer med de dagsaktuelle priser på naturgas på ca. 10 kr. pr. m3 til 44 kr. for 100 kørte km(2) . Dermed er EcoFuel-bilen også et økonomisk alternativ til de konventionelle teknologier.

eco up! er udstyret med en 68 hk motor, der i lighed med motorprogrammet på de benzindrevne up!´er er en én-liters motor med tre cylindre. eco up har et maksimalt drejningsmoment på 90 Nm v. 3.000 o/min. eco up! når 100 km/t på 16, 3 sekunder og har en tophastighed på 164 km/t.

Udstyret med to gastanke med i alt 11 kg gas (svarende til 72 l) – der er skjult i bilens undervogn og ikke gør krav på bagagerumspladsen, kan eco up! køre 380 km på en gasoptankning og yderligere 220 km på reservetanken, der indeholder 10 liter benzin. Således har eco up! en rækkevidde på hele 600 km. Eneste synlige tegn på, at du kører EcoFuel er, at der i instrumentet vises to tankbeholdninger: én for gas- og én for benzintanken. Og at der under tankdækslet befinder sig to påfyldningshuller, ét til gas og ét til benzin. Bag rattet kan man hverken høre eller mærke forskel på eco up! sammenlignet med den benzindrevne up!

Volkswagen lancerer i alt seks forskellige EcoFuel-modeller på det danske marked. Ud over eco up! drejer det sig om Touran EcoFuel, Caddy EcoFuel, Passat EcoFuel, Passat Variant EcoFuel og Golf EcoFuel. De vil alle kunne bestilles hos de danske Volkswagen-forhandlere i løbet af 2013. Volkswagen Danmark vil fra juni 2013 have uddannet sit fagpersonale til at kunne servicere den nye teknologi på samtlige autoriserede Volkswagen-værksteder.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start