Toyota AYGO - Ros til sikkerheden i ny Toyota AYGO
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ros til sikkerheden

I den nye Toyota AYGO
Toyota
04/09-2014 kl. 09:45

Den nye Toyota AYGO er blevet sikkerhedstestet af Euro NCAP og scorer fire stjerner. Erfaren dansk sikkerhedsekspert betegner resultatet som meget tilfredsstillende og roser den stærkt forbedrede sikkerhed i den populære danskerbil, der endda var særdeles tæt på at opnå de maksimale fem stjerner.

“Resultatet på fire stjerner må siges at være meget tilfredsstillende. Sikkerheden i bilen er forbedret markant og har taget et stort skridt op, så AYGO nu ligger sikkerhedsmæssigt i toppen. Faktisk er det kun mindre detaljer, der gør, at det ikke blev til fem stjerner,” siger den danske sikkerhedsekspert Leif Nielsen fra forbrugersiden sikkerbil.dk.

Han peger på, at automatisk nødbremse blandt andet ville kunne have bidraget til fem stjerner for den nye AYGO. Toyota oplyser, at netop den automatiske nødbremse bliver standard i den nye AYGO inden for en overskuelig fremtid. Men selv uden automatisk nødbremse er AYGO stadig en bil, som den danske sikkerhedsekspert ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv varmt kan anbefale.

”Sidetesten var til topkarakter, og den svære pæletest blev også klaret meget overbevisende. Det er rigtig flot og skyldes ikke mindst, at man har valgt et ægte gardinairbagsystem, der sikrer hele kabinen. Så det er en bil, man med sindsro kan købe uden være bekymret for sikkerheden,” fastslår Leif Nielsen.

Hos Toyota i Danmark, der er et af de lande i verden, hvor AYGO er allermest populær, glæder man sig over det anerkendende sikkerhedsstempel.

”Toyota har stort fokus på sikkerhed generelt og stræber efter den bedst mulige sikkerhed i alle vores bilmodeller. Derfor er det glædeligt, når den nye AYGO nu er testet til at være en af de mest sikre biler i sin klasse efter de nye, skærpede 2014-
sikkerhedskrav hos Euro NCAP. Det er med til at bekræfte, at man kan man føle sig fuldstændig tryg bag rattet i den nye AYGO,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Se en detaljeret udgave af sikkerhedstesten af den nye Toyota AYGO på Euro
NCAP's hjemmeside på http://www.euroncap.com/results/toyota/aygo/557.aspx.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start