Renault Talisman - ny konkurrent i firmabilsklassen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Renault Talisman – ny konkurrent i firmabilsklassen

Renault Talisman er Renaults nye, store bil i firmaklassen. Fyldt med teknologiske nyskabelser hentet direkte fra Renault Espace, byder Talisman ind med højteknologi og skrapt design
Renault
07/07-2015 kl. 09:45

Renault Talisman indvarsler Renaults genindtræden i det prestigefyldte D- segment, og har fokus skarpt rettet mod firmabil-segmentet. For Renault Talisman er med sine 4,85 meters længde og 2,82 meters akselafstand designet med sigte på optimal komfort og plads.

Blandt andet er afstanden mellem fører og sidemand den største i sin klasse, og bagved er der hele 262 mm plads mellem knæ og forstole.

Højteknologi og køredynamik

Luksus er der masser af i den nye Talisman. Til højre for føreren finder man en stor 8.7 tommer skærm, der indeholder 2. generation af R-Link. Det er blandt via R- linksystemet, at man i visse versioner, kan kontrollere bilens elektroniske styrede støddæmpere, og fintune lyden fra det store Bose anlæg, samtidig med, at der naturligvis som basis er 3D navigation, multimedieadgang, og Bluetooth telefoni.

Renault Talisman har også Renaults Multi-Sense® system, der styrer og koordinerer den mængde af ny teknologi, der findes i Talisman. Først og fremmest styrer den 4Control® chassiet – altså 4 hjulsstyringen som det blandt andet kendes fra Laguna Coupe GT og den nye Espace. Men Multi Sense styrer også de elektroniske støddæmpere, styringen, motorlyden og belysningen styres gennem Multi-Sense systemet.

Takket være Multi-Sense® systemet kan man vælge mellem fire for-programmede køreprogrammer. ”Eco”, ”Komfort” ” Neutral” og ”Sport ”. Desuden findes der et program, som man selv kan vælge. Hver indstilling bestemmer speederrespons, EDC gearkassens skiftemønster, fjedreindstillinger og udveksling på rattet.

Sikkerheden er naturligvis i højsædet med det avancerede ADAS system ( Advanced Driving Assistance System ). I dette finder man blandt andet adaptive cruise control, active emergency braking, lane departure warning, automatisk parkering og meget andet.

Stort motorudvalg

Motorudvalget er imponerende med hele fem forskellige motorer. På benzinsiden er der to at vælge imellem. En 150 hk version og en 200 hk version. Begge er 1.6 liters motorer, og fås med Renaults dobbeltkoblingsgearkasse kaldet EDC. ( efficient dual clutch )

Dieselmotorerne er velkendte fra både Renault Espace og Renault Kadjar. Mindste er den 110 hk 1.5 liters effektive dieselmotor, der fås både med og uden EDC gearkasse. Næste skridt er den 130 hk dieselmotor (1.6 liter), der også fås med både manuel og automatisk transmission. Og sidst, men ikke mindst, er der den 160 hk dieselmotor med EDC, der blandt andet genkendes fra den nye Renault Espace.

I Danmark forventer vi at introducere Renault Talisman i sedan versionen og Renault Talisman i stationcarversion.

Selv om Renault Talisman forventes at blive introduceret sidst på efteråret i sedan version venter vi i Danmark til foråret, da vi ønsker at introducerer begge varianter på samme tid.

Det er endnu for tidligt at sige noget specifikt om lanceringsdato og priser. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start