Renault-Nissan alliancen sælger elbil nummer 250,000
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Renault-Nissan alliancen sælger elbil nr. 250,000

Historisk EV milepæl blev nået i begyndelsen af juni
Renault Danmark
25/06-2015 kl. 14:00

 – Alliancen sælger omtrent halvdelen af alle elbiler globalt

 – Elbilsalget steg i maj 15 procent i forhold til maj sidste år

 – Nissan LEAF forbliver den bedst sælgende elbil

 – En franskmand fra Bordeaux købte elbil nummer 250.000 fra Alliancen: En Renault ZOE

PARIS/YOKOHAMA (24. juni 2015)— Renault-Nissan Alliancen, verdens førende indenfor zero-emission mobility, har netop solgt elbil nummer 250,000. En Renault Zoe købt af en fransk ingeniør.

Alliancen nåede en historisk milepæl i begyndelsen af juni. 4 ½ år efter lanceringen af Nissan LEAF – verdens første masseproducerede elbil.* Alliancen står i dag for halvdelen af alle elebiler solgt på verdensplan. Nissan Leaf er fortsat den bedst sælgende elbil, med mere end 180.000 solgte enheder.

Fra januar til og med maj måned solgte Alliancen omkring 31,700 elbiler – en 15 procents stigning i forhold til samme tid sidste år.

“Efterspørgslen efter vores elbiler fortsætter med at stige takket være støtte fra regeringer og den øgede udbredelse af lade-infrastruktur” sagde Carlos Ghosn, formand og CEO for Renault-Nissan Alliance. “Den positive respons fra vores kunder driver også efterspørgslen. Disse biler har nogle af de højeste niveauer af kundetilfredshed over hele verden”

Franskmand fra Bordeaux modtager elbil nummer 250.000.

Elbilsejer nummer 250.000 er Yves Nivelle, en computer ingeniør, som byttede sin 21 år gamle dieselbil ind for en Renault Zoe. Nivelle købte sin elbil efter den den franske regering indførte en miljøbonus i april måned for at gøre det muligt for ejere af ældre, forurenende dieselbiler at sælge deres dieselbil og få en rabat på op til 10.000 € for en ny elbil.

“Regeringens miljøbonus spilled en stor faktor for mit valg om at købe en elbil”, sagde Nivelle. “Men jeg må sige at jeg blev overbevist første gag jeg kørte bilen. Det er en virkelig en fornøjelse at køre den, og det føles godt at jeg gør mit for miljøet”

Alliancen har en komplet række af seks 100 % elbiler; Renault er lederen i Europa.

Med seks modeller på vejene, er Renault-Nissan Alliance den eneste globale bilfabrikant med en komplet række af elbiler. Ud over LEAF har Nissan også e-NV200 van, som har været på markedet i Europa og Japan siden sidste år. Udover Zoe sælger Renault også Renault Kangoo Z.E van, Fluence Z.E. og Twizy, en tosæders bybil.

Yokohama, Japan-baserede Nissan har solgt 185,000 elbiler globalt siden december 2010, da Nissan LEAF blev lanceret. LEAF har modtaget adskillige industrielle priser, inklusiv 2011 World Car of the Year, European Car of the Year 2011, og Car of the Year Japan 2011-2012. Nissan Leaf er solgt på 46 markeder. Nissans vigtigste markeder er USA med omkring 80,000 solgte siden LEAF lanceringen , Japan med omkring 53,500 enheder og Europa med omkring 41.500 enheder.

Renault- baseret i Boulogne-Billancourt i Frankrig har solgt 65,000 elektriske køretøjer siden den første model Kangoo Z.E., blev lanceret i oktober 2011. Kangoo Z.E. vandt prisen som International Van of the Year 2012.

Renault er Europas førende elbilmærke i de seneste to måneder, med en markedsandel på 26 procent. Renaults vigtigste markeder er Frankrig, UK, Tyskland og Norge. I Frankrig, hvor Zoe er den mest populære elbil med en markedsandel på mere end 50 procent, har regeringens miljøbonus gjort det muligt at lease en Zoe for blot 99€/750 kroner om måneden.

Renault-Nissan Alliancen blev for nyligt udvalgt som officiel personbilsleverandør til FN’s COP21 klima konference i Paris fra 30.november til 11.december. Alliancen vil stille en flåde på 200 biler til rådighed for transport af de delegerede til den årlige konference. Det er første gang, at FN bruger elbiler for hele personbilsflåden ved en COP begivenhed.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start