Magacin - Renault elbil nummer 100.000 leveret i Oslo
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Renault elbil nummer 100.000 leveret i Oslo

Renault var en af de første, der for alvor troede på elbiler. Nu er Renault elbil nummer 100.000 så leveret. Og hvor mere naturligt, end i elbilernes paradis Norge.
Renault Danmark
15/09-2016 kl. 16:00

Renault har netop overdraget nøglerne til elbil nummer 100.000 til en glad køber. Og naturligvis var det en nordmand, hvor elbiler udgør en meget stor del af den nye bilpark. Det var den 41. årige nordmand Åsmund Gillebo, som forleden fik nøglerne til en spritny Zoe.

Og det er ikke tilfældigt, at det netop var en Zoe, der blev købt som nummer 100.000. Med en markedsandel på 23 procent i Europa er Zoe den bedst sælgende elbilmodel blandt alle producenter. Samtidig er det faktisk den bil, hvor kundetilfredsheden med produktet er allerstørst. 98 procent af alle Zoe ejere siger, at de er meget tilfredse med deres bil – hvilket er den største procentandel antal blandt alle Renault ejere.

I alt har Renault en markedsandel i Europa på 27 procent – hvilket også skyldes, at varebilen Renault Kangoo ZE er den bedst sælgende elbil i segmentet.

Og selv om der herhjemme er stilstand på markedet, så vokser det alle andre steder. Alene i første halvdel af 2016 er der solgt 15.000 Renault elbiler i Europa – hvilket er en stigning på 32 procent i forhold til samme tid sidste år. Blandt de førende nationer er naturligvis Frankrig, men også i Tyskland og England er der gang i elbilsalget.

Herhjemme går det mere trægt – især på privatmarkedet. Til gengæld er Renault Zoe efterspurgt på delebilsmarkedet. Delebilstjenesten TADAA, der specialisere sig i at levere delebiler til bofællesskaber og boligforeninger har netop modtaget 15 Renault Zoe. Og den helt nye bybilsordning fra Green Mobility er netop nu i fuld gang med at sætte 450 Renault Zoe i drift i København. Så hos Renault i Danmark er der også optimisme at spore for det fremtidige elbils salg.

”Renault Zoe er en enkel, særdeles driftssikker og populær elbil. Den har helt den rigtige størrelse som by bil. Ikke for stor til byen, men stor nok til at fragte fire personer med bagage. Derfor er den også blevet valgt af Green Mobility som deres by delebil. Samtidig ser vi, at kommunerne har den som favorit til eksempelvis deres hjemmepleje. Så vi er meget optimistiske med hensyn til fremtiden for Renault Zoe – også i Danmark”, siger pressechef i Renault Søren Hyltoft

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start