Racerkørers Rolex-ur solgt for en halv million - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind
Foto: Bruun Rasmussen

Racerkørers Rolex-ur solgt for en halv million

Et helt unikt Rolex Daytona-ur blev torsdag aften solgt for intet mindre end en halv million kroner, da det kom under hammeren hos Bruun Rasmussen, og overskuddet går til ukrainske børn.
Steffen F. Olesen
03/10-2022 kl. 11:36

Der var spænding i salen torsdag aften, da et helt unikt Rolex Daytona-ur kom under hammeren. Forrest i salen sad den danske racerkører Michael Christensen, som havde valgt at sætte sit yderst sjældne armbåndsur på auktion. Uret, som Christensen vandt i 2017 ved 24-timers-løbet i Daytona, var vurderet til 250.000-300.000 kr., men nåede et hammerslag på hele 500.000 kr.

For Michael Christensen havde salget af vinderuret et helt særligt formål. Uret havde han nemlig valgt at sætte på auktion, da han ønsker at donere overskuddet fra salget til Ukraines børn. 

”Uret står mit hjerte nært, da det er fra en af mine største og mest stolte sejre. Samtidig er situationen i Ukraine helt forfærdelig og trist, og de fleste børn i Ukraine vokser op under helt andre omstændigheder, end jeg gjorde. Hvis jeg kan hjælpe bare en lille smule, så de kan se frem til et bedre liv, gør jeg det,” fortalte Michael Christensen forud for auktionen.

Christensen, der selv fulgte med i auktionen fra salen i Bredgade, var derfor meget glad for resultatet:
Det har været en lang rejse, og jeg har selvfølgelig haft nerver på de seneste dage. Beslutningen om at sælge mit Rolex Daytona-ur var en både vemodig og glædelig beslutning. Med det gode formål i tankerne og Bruun Rasmussens commitment gav det hele mere og mere mening for mig undervejs i processen. Nu er jeg bare så lettet over, at det gik så godt med et hammerslag på en halv million her til aften,” fortæller en glad Michael Christensen.

Foto: Bruun Rasmussen

Udover 24-timers-løbet på Daytona, er Michael Christensen kendt for at have vundet løb som 24-timers-løbet Le Mans, 24-timers-løbet på Nürburgring, 24-timers-løbet på Spa, 12-timers-løbet på Sebring, ligesom han i 2018/19 vandt det officielle VM “FIA WEC” i GTE klassen.

Også hos Bruun Rasmussen var glæden stor:
Vi er utroligt glade for at kunne sælge et så sjældent ur til et så godt formål – særligt i disse tider, hvor der ligger mørke skyer over Europa. At Michael Christensen valgte at sælge det hos os, er vi naturligvis meget glade for, da vi med sikkerhed ikke vil se sådan et ur på vores auktion igen. Det har været en uforglemmelig oplevelse,” fortæller Vilhelm Islandi Bramsen, leder af Bruun Rasmussens afdeling for armbåndsure.

Et helt unikt Daytona-ur
Den nye ejer kan se frem til at få et ganske særligt Rolex Daytona-ur om håndleddet. Som noget helt unikt er armbåndsuret laserindgraveret, hvilket viser, at det er overrakt som præmie til Daytona 24-vinderen. Med inspiration fra racersporten er uret designet med en stopursfunktion og et tachymeter, der kan benyttes til at måle hastighed.

Rolex lancerede i 1965 Daytona-modellen. I starten kaldte man modellen for Le Mans, men Rolex besluttede sig hurtigt for, at Daytona passede bedre til uret. Modellen er da også opkaldt efter 24-timers løbet i Daytona i Florida, som længe har været et centrum for nogle af verdens mest populære motorløb. Uret er udkommet i utallige variationer i årenes løb og har været på markedet under Daytona siden 1965.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start