PSA Peugeot Citroën - Citroën C-Zero og Peugeot Ion
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

PSA Peugeot Citroën

Førende i det Europæiske salg af elbiler i 2011
Citroën
09/01-2012 kl. 16:30

Et år efter lanceringen af sin nye generation elbiler har PSA Peugeot Citroën opnået en markedsandel for salget af elbiler på godt 30 % i Europa og godt 50 % herhjemme.

I slutningen af 2010 lancerede koncernen sine to eldrevne personbiler Citroën C-Zero og Peugeot Ion og siden fulgte de to eldrevne udgaver af varebilerne Citroën Berlingo og Peugeot Partner efter. I alt har koncernen leveret 4.000 elbiler i 2011 og modtaget 6.000 ordrer.

I første omgang er det de større virksomheder og det offentlige som har vist interesse for elbilerne, og koncernen har etableret en række mobilitetskoncepter med bl.a. General Electric, Deutsche Bahn, de franske jernbaner SNCF, Kone, Airbus, de franske elværker EDF, GDF Suez, Allianz, Europcar og ChoosEV.

Herhjemme viser de foreløbige tal, at der er indregistreret 453 eldrevne person- og 26 eldrevne varebiler, og heraf udgør Peugeot Ion 127 og Citroën C-Zero 107 samt i alt 12 eldrevne varebiler.

PSA Peugeot Citroën arbejder med en række teknologier for at reducere brændstofforbrug og udledning af CO2, herunder seneste generation af Stop&Start systemer, dieselhybrider samt elbiler med nul udledning i nærmiljøet. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start