Toyota Prius Plug-in til Prins Albert den 2. af Monaco
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Prius Plug-in til Prinsen af Monaco

Prinsen af Monaco vil køre miljørigtigt og sidder i de næste måneder bag rattet på den første masseproducerede Toyota Prius Plug-in Hybrid
Toyota
16/07-2012 kl. 12:15

Når han skal rundt i det lille fyrstedømme. Den miljørigtige plug-in hybridbil kører op til 25 km på ren el og har en rækkevidde på over 1.200 km med en kombination af el og benzin.

Prins Albert den 2. af Monaco har netop fået overdraget den første masseproducerede Prius Plug-in Hybrid til Europa. Han skal i en prøveperiode de næste par måneder køre i den første plug-in hybrid fra Toyota, hvorefter den vil kunne erstatte den almindelige Prius fuld hybridbil, som Prins Albert allerede ejer.

“Vi er stolte over at kunne levere den første Prius Plug-in Hybrid i Europa til Majestæten. Vi er samtidig beærede over at fortsætte vores langvarige samarbejde om at bidrage til de miljømæssige og bæredygtige mål, som hans kongelige højhed Prins Albert den 2. har defineret,” siger Didier Leroy, der er Toyotas øverste chef i Europa.

Regeringen i Monaco introducerede i februar 2012 en ny incitamentsordning under ledelse af Prins Albert den 2. til at fremme miljørigtige køretøjer i fyrstedømmet. Ordningen giver mulighed for tilskud på 5.500 euro for fuld hybridbiler, der udleder mindre end 60 gram CO2 pr. km, mens rene elbiler kan modtage tilskud på op til 9.000 euro.

Rækkevidde på over 1.200 km
Prius Plug-in Hybrid ligger derfor særligt fordelagtigt, da den gennemsnitligt kører 48 km/l ved blandet kørsel og udleder beskedne 49 gram CO2 pr. km. Toyotas plug-in hybridbil er bl.a. udstyret med et stort lithium-ion batteri, der fuldt opladet gør, at bilen kan køre op til 25 km på ren el. Når strømmen fra batteriet er brugt, tager bilens fuld hybrid teknologi over. Denne unikke kombination giver samlet en rækkevidde på over 1.200 km for plug-in hybridbilen.

Det tager kun 90 minutter at lade lithium-ion batteriet op via ladestik, og da det kun knap 2 kvadratkilometer store Monaco har hele 424 ladestationer skulle der være rig mulighed for at køre på ren el i størstedelen af tiden og dermed helt undgå udledning af CO2, kvælstoffer og partikler.

Med et salg på over 4 millioner hybridbiler gennem tiden glæder Toyota sig over Prins Alberts initiativer til fremmelse af miljørigtige biler, der skal hjælpe fyrstedømmet til at blive førende inden for bæredygtig mobilitet.

Toyota Prius Plug-in Hybrid introduceres i det meste af Europa til efteråret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start