Porsche Cayenne S Diesel‏ - Ny superdiesel Biturbo V8
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Porsche Cayenne S Diesel‏

Ny superdiesel med biturbo V8
Porsche
12/09-2012 kl. 14:30

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG løfter nu sløret for sin til dato stærkeste diesel-model til det europæiske marked: den nye Cayenne S Diesel. Den 4,2-liters og otte-cylindrede motor med bi-turbo kan mønstre hele 382 hk (281 kW) og har et maksimalt drejningsmoment på 850 Nm. Dette gør, at den nye Cayenne S Diesel ikke alene leverer toppræstationer, hvad angår dynamiske køreegenskaber, men samtidig formår at balancere brændstofforbruget, set i relation til motorens størrelse og bilens vægt. Den nye Porsche Cayenne S Diesel sprinter fra nul til 100 km/t på blot 5,7 sekunder og har en tophastighed på 252 km/t. Alligevel præsterer Porsche Cayenne S Diesel at holde et gennemsnitligt brændstofforbrug på hele 12 km/l (CO2 218 g/km). En af årsagerne til Porsche Cayenne S Diesels relativt beskedne tørst er, at Porsche har udstyret den nye dieselmodel med start-stop-systemet, dette er første gang, at en SUV med V8-motor er udstyret med denne funktion.

Med den nye Cayenne S Diesel vil man opleve de typiske køreegenskaber, der genfindes I ethvert Porsche-produkt. Cayenne S Diesel opfører sig som en sportsvogn, både dynamisk, men i lige så høj grad er bilens lyddesign sportsligt udlagt, hvilket naturligvis ikke mindst er afledt af den velklingende V8 motor med bi-turbo. Tillige er Cayenne S Diesel udstyret med Porsches PTM firehjuls-træk, der giver bilen sin helt egen karakter. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) kan tilvælges den nye Cayenne S Diesel og gør køreoplevelsen endnu mere sportslig.

Den nye Porsche Cayenne S Diesel er med sin overlegne motorkraft det oplagte valg, hvis man fx skal trække en hestetrailer eller manøvrere en båd. Cayenne S Diesel har stadig masser af overskud, selv når den trækker sin maksimalt tilladte anhængervægt på hele 3,5 ton. Ligeledes er den nye Cayenne S Diesel den oplagte rejsepartner. Med sin 100-liters tank og sit gennemsnitlige dieselforbrug på 12 km/l formår Cayenne S diesel at tilbagelægge imponerende 1.200 km på én tankfuld.

På eksteriørsiden er den nye Cayenne S Diesel karakteriseret ved de typiske Cayenne S designelementer og den nye topmodel har de typiske visuelle kendetegn som de øvrige V8-versioner fra Porsche, fx er Cayenne S Diesel udstyret med sølvfarvede bremse-kalibre. Frontens sortlakerede finner omkrandser luftindtagene. Og I lighed med Cayenne Diesel er fronten også I S-versionen prydet med et “diesel”-logo. Bagpå identificeres Cayenne S Diesel med et klassisk modelbadge.

Den nye Porsche Cayenne S Diesel får verdenspremiere på den internationale bilmesse I Paris til september og kan allerede nu bestilles hos Danmarks to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland. Pris inkl. moms og afgifter er for Porsche Cayenne S Diesel kr.1.633.157.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start