Politiet sætter ind med fartkontrol
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Politiet sætter ind med fartkontrol

Sidste år uddelte politiet 62.000 klip i kørekortet til bilister, der overskred fartgrænserne med mere end 30 %. I denne uge sætter politikredsene ind med fartkontrol. Samtidig opfordrer en landsdækkende kampagne flere til at lette foden lidt fra speederen.
Rådet for Sikker Trafik
17/04-2018 kl. 08:22

I ugens løb vil der være en ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken. I hele Europa sætter politiet ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene. Og meget tyder på, at der er noget at komme efter.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 % hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

– Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil i løbet af ugen sætte ind med kontrol med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod. For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel.

– Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.


Små fartoverskridelser koster også liv

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne “Sænk farten – før det er for sent” (www.sikkertrafik.dk/sænkfarten), som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag (se kommunerne her). Langs vejene er der sat 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til at holde øje med deres fart.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. over det tilladte. 

– De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Del med en ven

0 personer snakker om “Politiet sætter ind med fartkontrol

  1. Der er tale om en pengemaskine, hvor indsats ikke står overens med målet. I 2017 blev der dræbt 183 og 3.097 kom til skade i trafikken. Til sammenligning dør der hvert år 13.600 danskere af rygning eller sygdomme relateret til rygning. Hvis dødsfald som følge af alkohol og fedme også medtages, ville det give mere mening at rette en øget indsats på disse livsstilssygdomme – hvis altså målet var at redde liv!

  2. Michael A: Det er da et tåbeligt argument. Blot fordi der findes samfundsbelastende dårligdomme andre steder, som ikke er underlagt politiets opgaver, betyder det jo netop ikke, at politiet ikke skal udføre det de er sat i verden til.

Skriv et svar

Giver børn en ny start