Politiet på uopmærksomhedskontrol - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Politiet på uopmærksomhedskontrol

I uge 46 har politiet ekstra fokus på uopmærksomhed i trafikken. Det fortæller Rådet for Sikker Trafik i nedenstående pressemeddelelse.
Steffen F. Olesen
11/11-2022 kl. 12:03

91% af bilisterne mener, at det er uacceptabelt at taste på sin mobil, når man kører bil. Men det er kun 74% af bilisterne, som svarer, at de aldrig skriver eller taster på mobiltelefonen, når de kører. 

Det viser en repræsentativ undersøgelse blandt danske bilister, som analysebureauet Wilke har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension i 2022.

– De fleste kender nok det med, at man har en holdning, men at man nogle gange alligevel kommer til at gøre det, som man holdningsmæssigt ikke synes er ok. Det er meget menneskeligt. Men når det drejer sig om at bruge håndholdt mobil bag rattet, så er det ikke blot dobbeltmoralsk, det er også risikabelt for ens egen og andres sikkerhed i trafikken, siger Lisbeth Sahl Bauditz, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I den kommende uge (den 14.-20. november) sætter politiet ekstra fokus på de uopmærksomme trafikanter, der benytter håndholdt mobil eller eksempelvis skriver eller taster på deres smartwatch under kørslen.
Og nye tal fra politiet tyder på, at der er noget at komme efter. 

I årets første 10 måneder har politikredsene uddelt 18.967 klip i kørekort for brug af håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Politiets kontrol kommer samtidig med at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og 53 kommuner i de her uger gennemfører en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på, at uopmærksomhed i trafikken er farligt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start