Politi vil stoppe uopmærksomme bilister
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister

I januar 2018 har flere end 1.240 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I næste uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne "Kør bil, når du kører bil".
Rigspolitiet
09/02-2018 kl. 13:48

En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t.

Det syn møder politiet alt for ofte, når de laver færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene i januar måned har politikredsene delt 1.244 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken.

“Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, trafikkanter lader sig distrahere af, når de færdes i trafikken, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus, og alle faktorer er hyppige årsager til manglende opmærksomhed i trafikken. Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikkanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene,”siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

354 har mistet livet

I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken.

Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme. Dertil kommer en masse tilskadekomne personer, som ikke er opgjort.

Det er på den baggrund at den landsdækkende kampagne “Kør bil, når du kører bil” vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken.

Så langt kører du i blinde

Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:

50 km/t.: 56 meter.

80 km/t: 89 meter.

110 km/t: 122 meter.

Gode Råd

– Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.

– Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.

– Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.

– Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden – eller vent til du kommer frem.

– Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.

– Få andre i bilen til fx at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller osv.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start