Peugeot og DONG indgår klimapartnerskabsaftale - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Peugeot og DONG indgår klimapartnerskabsaftale

Første organisation i autobranchen i Danmark, som underskriver en klimapartnerskabsaftale
Peugeot
03/03-2012 kl. 11:00

Som den første samlede organisation i autobranchen har Peugeot Danmark indgået klimapartnerskab med DONG. Klimapartnerskabet involverer alle Peugeots 56 forhandlere og Peugeot Danmarks målsætning er, at den samlede danske organisation skal have reduceret sit CO2-udslip fra bygninger og drift med 15 % i 2015.

First mover med klimapartnerskabsaftale

Peugeot Danmark er den første organisation i autobranchen i Danmark, som underskriver en klimapartnerskabsaftale med DONG.

Overskriften for Peugeots klima- og miljøstrategi er ”Bæredygtig mobilitet” og den går 360 grader rundt om bilen, lige fra bl.a. design, materialevalg, produktion, brændstofforbrug til brugeren, reservedelsombytterprogram og genbrug/genvinding ved bilens end of life.

”At indgå en klimapartnerskabsaftale med DONG er et naturligt og vigtigt skridt i vores klima-og miljøstrategi” fortæller adm. direktør for Peugeot Danmark, Flemming Bak og fortsætter: ”Med klimapartnerskabsaftalen lukker vi det sidste led i værdikæden og det betyder, at der nu er tænkt miljøoptimering ind i alle led i en Peugeots rejse fra udvikling og produktion til den står hos forhandleren, som nu også er involveret i arbejdet med klima og bæredygtighed.”

”Jeg er glad for at kunne byde Peugeot velkommen i kredsen af klimapartnere. Transportbranchen har stor betydning for den samlede CO2-udledning, så det er meget positivt, at store aktører går ind og tager et medansvar”, siger salgsdirektør Allan Schefte, DONG Energy.

Målsætning: CO2-reduktion med 15 % inden 2015

Aftalen om klimapartnerskab omfatter alle Peugeots 56 forhandlere og Peugeot Danmarks målsætning er, at den samlede danske organisation skal reducere sit CO2-udslip fra bygninger og drift med 15 % inden 2015.

Helt konkret betyder aftalen, at alle forhandlere modtager en energiscreening af deres forretninger og værksteder, som gennemføres af DONG Energy´s energirådgivere. Denne screening er grundlaget for udarbejdelsen af en rapport, der konkretiserer, hvordan energibesparelsen kan realiseres.

Peugeot-forhandleren har forpligtet sig til at implementere forslag med en tilbagebetalingstid på under 3 år og herudover at lægge en strategi for besparelsesforslag, der har en længere tilbagebetalingstid.

Udover energibesparelse i alle forhandlerhuse, ønsker Peugeot Danmark og deres forhandlere også at fremme udbygningen af vedvarende energi. Dette sker gennem køb af certifikater for vedvarende energi (RECS certifikater). Derved reserverer Peugeot strøm fra et af verdens største havvindmølleparker, som netop nu er under opførelse ved Anholt. Den reserverede strøm svarer til det fremtidige forbrug i driften.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start