Citröen C_42 konceptbiler: GTbyCITROËN, SURVOLT, REVOLTE, C-METISSE
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Perlerække af Citroën konceptbiler i C_42 på Champs Elysees

Sommeren over udstiller Citroën en perlerække af sine konceptbiler
Citroën
02/07-2012 kl. 10:15

Sommeren over udstiller Citroën en perlerække af sine konceptbiler i udstillingslokalet C_42, der ligger i nr. 42 på Champs Elysées i Paris.

GTbyCITROËN … fra det virtuelle til det virkelige univers. Den blev præsenteret på biludstillingen i Paris 2008. Citroën overskred grænsen til det virtuelle univers ved i samarbejde med firmaet Polyphony at bygge en konceptbil baseret på bilen i Gran Turismo 5 til Play Station3.

SURVOLT … glamourøs og grænseoverskridende. Biludstillingen i Geneve i 2010. Den udstillede version er den såkaldte ”Artcar”, der er dekoreret af maleren Françoise Nielly.

Citroën Survolt bryder med de vante forestillinger på en lang række områder. Den kompakte bil er 100 % elektrisk og kombinerer sport med miljø.

REVOLTE … luksuriøs og miljøvenlig. Præsenteret på biludstillingen i Frankfurt i 2009 som en kompakt og luksuriøs bybil, hvor designet har tydelige referencer til 2CV. Den er både smart og miljøvenlig og er udstyret med plug-in hybridteknologi.

HYPNOS … kreativ og højteknologisk. Den blev vist første gang på biludstillingen i Paris i 2008. Udvendigt er den formgivet som en dynamisk cross-over, og i samspil med en meget avanceret kabineindretning signalerer den en ganske usædvanlig køreoplevelse. Kabinen er designet, så den gør teknologien nærværende for både føreren og de tre passagerer, og bilen er udstyret med hybridteknologi.

C-METISSE … passion og fornuft. Den havde premiere på biludstillingen i Paris i 2006 og vakte stor opsigt med sit dynamiske design som en karakterfuld coupé. Den er udstyret med teknologi, som giver høje præstationer, men som også er skånsom over for miljøet, idet den er udstyret med diesel-hybrid teknologi.

Ud over disse konceptbiler udstilles den nye Citroën DS5, som demonstrerer, at konceptbilerne er en vigtig inspirationskilde til nutidens biler. Derudover præsenterer en fotoudstilling en lang række af de øvrige konceptbiler fra 1980 og frem.

CITROËN C_42 PÅ CHAMPS ELYSEES I PARIS

C_42 fungerer som udstillingsvindue for Citroën og ligger Champs Elysées i hjertet af Paris. Det blev indviet i 2007 og præsenterer skiftende udstillinger. C_42 har et årligt besøgstal på godt 1,5 mio. gæster.

Der er fri adgang til den spændende bygning med en elegant glasfacade, hvor Citroën logoet er indpasset, og som giver et kig ind på den spændende konstruktion med 8 store drejeskiver placeret oven over hinanden, og hvor der på hver drejeskive er udstillet en bil.

Bygningen er tegnet af franske arkitekt Manuelle Gautrand. Citroën har haft biludstilling på adressen siden 1927. Den første store ombygning fandt sted i 1932, og det er i høj grad facaden fra dengang, som arkitekten har ladet sig inspirere af.

C_42 bygningen er 12 meter bred og 30 meter høj. Glasfacaden har et areal på 650 m2 og vejer 86 ton, hvor hver af de 19 glaspyramider vejer mellem 4 og 6 ton.

Mere information om C_42 på www.citroen.dk …. Om Citroën

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start