Peugeot Partner Van Electric - Batterier på 23 kW
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Partner Van Electric

Peugeot sætter strøm til den lille varebilsklasse
Peugeot
05/09-2011 kl. 17:00

Peugeot har som en af de første varebilsproducenter introduceret en 100 % el-drevet varebil: Partner Van Electric.

Partner Van Electric er udviklet til byen, og med dens miljøeffektive profil og praktiske varerum er den ideel til virksomheder, der har behov for at distribuere varer i bycentre eller servicere kunder i et nærområde.

Et praktisk og rummeligt design
Partner Van Electric er designet som en klassisk varebil og udmærker sig ved at have de samme dyder. Den har en udvendig længde på 4,14 m, og det gør den velegnet til at smutte rundt i byens trafikmylder og finde parkeringsmuligheder uden besvær.

Samtidig med et fleksibelt og robust design har Partner Van Electric et 3 m3 stort varerum, der er helt identisk med den originale Partner. Der er fuld adgang via skydedøren i højre side og de dobbelte bagdøre. Lasteevnen er 760 kg.

Længde: 1,70 m
Max. Bredde 1,60 m
Bredde mellem hjulkasser: 1,19 m
Max. Højde: 1,25 m

Kompromisløs varebil
Partner Van Electric har optimalt udsyn til bykørsel med ruder i både skydedør og bagdøre.

Den er udstyret med ABS bremser og 2 airbags til beskyttelse af fører og passager, og herudover kan bl.a. nævnes pyrotekniske selestrammere med kraftbegrænser, selealarm i førersiden og højdejusterbare nakkestøtter.

Partner Van Electric har en rækkevidde på 120 km og en tophastighed på 112 km/t. Opvarmning af bilen sker ved et effektivt benzinfyr, hvilket sikrer, at rækkevidden ikke forringes, når det er vinter.

Partner Van Electric fås i ét udstyrsniveau, og af komfortudstyr kan bl.a. nævnes:
El-betjente sideruder, el-betjent sidespejl i højre side, opvarmede sidespejle, højdejusterbart rat, højdejusterbart førersæde, multijusterbart passagersæde mm.

Herudover kan fremhæves den tyste kørsel, som ikke blot gør Partner Van Electric til en ”stressless” oplevelse for den daglige bruger, men som også bidrager til et støjsvagt lydbillede i byen.

Teknologien i Partner Van Electric
Partner Van Electric er udstyret med en motor på 42 kW, der har et moment på 180 Nm og en topfart på 112 km/t.

Batterierne er på 23 kW og de er placeret under motorhjelmen, så de ikke tager plads fra varerummet.

Det er højtemperatur Zebra batterier, som har den store fordel, at deres ydeevne ikke bliver påvirket af lave udetemperaturer. Disse batterier kræver blot, at varebilen er tilsluttet en stikkontakt, når den ikke er i brug, så batterierne altid holdes på deres optimale temperatur – ellers mistes 8 % af batterikapaciteten pr. dag.

Partner Van Electric kan oplades ved offentlige ladestandere eller i et helt almindeligt 220V stik. Ladetiden er typisk 6-8 timer, afhængigt af strømforsyningen.

Pris og driftsøkonomi
Partner Van Electric har en pris på 240.000 kr. ekskl. moms, men til gengæld koster elektricitet kun cirka en tredjedel af prisen pr. km i forhold til benzin/diesel – og der skal ikke betales grøn ejerafgift. Man kan tilmed parkere gratis i København og Odense på offentlige parkeringsområder, ligesom der også er mulighed for at få varebilen ”tanket” gratis op ved de offentlige ladestandere.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start