Volkswagen - Golf kører over 1600 km på én tankfuld
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Over 1600 km på én tankfuld

Volkswagen gennemfører “Think Blue. Eco Ride” i den nye Golf BlueMotion
Volkswagen
14/11-2013 kl. 14:45

Volkswagen gennemfører “Think Blue. Eco Ride” i den nye Golf BlueMotion fra Nantes til København uden at tanke.

Overvåget af eksperter fra den uvildige tyske testorganisation DEKRA er det lykkedes Volkswagen at køre 1602 km med den nye Golf BlueMotion – på en eneste tankfuld. På turen fra franske Nantes til København brugte Golf BlueMotion beskedne 2,92 liter diesel pr. 100 km, svarende til et gennemsnitsforbrug på 34,2 km/l. Og hele strækningen på de 1602 km blev kørt uden at tanke en eneste gang.

Rekordforsøget viser, at kombinationen af brændstofbesparende teknologi og en opmærksom og proaktiv kørestil er det muligt at køre ekstremt langt på literen. Volkswagen havde lagt en meget varieret rute med både by-, landevejs- og motorvejskørsel fra Nantes i det vestlige Frankrig, der er udnævnt til “European Green Capital 2013” via Paris, Antwerpen, Bremen, Hamburg for slutteligt at ende i vores hjemlige København, der er næste års “European Green Capital”. “Think Blue. Eco Ride.” demonstrerer også, at de opgivne forbrugstal, der som bekendt er laboratorietest lavet efter en EU-godkendt testcyklus er mulige at matche i den virkelige verden: hverdagen bag rattet. Volkswagens Golf BlueMotion har en 1,6 l TDI-motor med 110 hk og er opgivet til at køre 31,3 km/l. Under “Think Blue. Eco Ride.”, præsterede Golfen således hele 3 km længere på literen end det opgivne forbrugstal. Dette demonstrerer tydeligt, hvor vigtigt kørestilen er, når man ønsker at køre langt på literen. Under turen til København var det et hold af eksperter fra Volkswagen Driving Experience, der var bag rattet og med let speederfod og efter 20 timer og 45 minutter opnåede det imponerende resultat. Golfens tank på 50 liter blev påfyldt I Nantes og forseglet af en DEKRA-inspektør. Ved rejsens ende blev der tanket 46,92 liter diesel i København under opsyn af den samme inspektør.

Golf BlueMotion er et af Golf-familiens tekniske highlights. Som de øvrige Golf-medlemmer har Golf BlueMotion start-stop-system som standard og genanvender bilens bremseenergi. Desuden er Golf BlueMotions aerodynamik optimeret og Golf er i syvende generation blevet væsentligt lettere end forgængeren, hvilket også har indflydelse på brændstofforbruget. Dertil kommer Golf BlueMotions modificerede seks-trins gearkasse, med højere udveksling og de rullemodstands-optimerede dæk, der altsammen bidrager til at gøre Golf BlueMotion ekstra sparsommelig.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start