Opel Zafira Tourer med mere komfort og udstyr - Biler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel Zafira Tourer med mere komfort og udstyr

Opel sender Zafira Tourer på gaden i slutningen af i år. Dansk introduktion er planlagt til januar næste år
Opel
21/05-2011 kl. 11:30

Opel Zafira Tourer får sin officielle debut på biludstillingen i Frankfurt i september måned i år. Ved årsskiftet kommer bilen til salg på det tyske marked og kort tid efter også i Danmark. Zafira Tourer er en helt nyudviklet bil, der bygger på komponenter fra både Insignia og Astra. Forhjulsophænget og dele af kabinen er hentet fra Insignia og baghjulsophænget med Watts led er hentet fra Astra.

Zafira Tourer har et nyudviklet sædekoncept med plads til syv personer. Den bagerste sæderække kan foldes ned i gulvet, og sæderække nummer to består af tre individuelle sæder, der kan foldes sammen eller fjernes helt fra kabinen. Det er også muligt at omdanne kabinen til en ekstra komfortabel rejsevogn for fire personer ved at folde det midterste sæde i række to samme, så det i stedet bliver til et armlæn for de to yderste sæder. Samtidig kan de to ydre sæder rykkes 5 cm ind mod midten af bilen – efter samme princip som i Meriva. Sæderne i række to kan også rykkes 28 cm frem og tilbage alt efter, hvor meget benplads man ønsker. Opel kalder sædekonceptet Flex7. Med fem sæder i brug rummer Zafira Tourer 710 liter bagage og 1860 liter, når der kun er brug for de to forreste sæder. Som Meriva har Zafira Tourer en FlexRail skinne mellem forsæderne, der giver mulighed for selv at bestemme placeringen af midterarmlæn, kopholdere og aflæggeplads.

Opel Zafira Tourer skiller sig ud fra andre biler i sin klasse med en markant frontdesign inspireret af Ampera. Ud over en af klassens største kabiner giver Zafira Tourer mulighed for nye typer sikkerhedsudstyr som radarbaseret Adaptive Cruise Control (ACC) med Collision Mitigating Braking (CMB), der løbende overvåger afstanden til den forankørende bil og automatisk reducerer farten eller om nødvendigt bremser bilen. Zafira Tourer kan udstyres med en ny version af Opel Eye, der giver mulighed for skiltegengenkendelse og advarsel ved utilsigtet skift af vognbane. Following Distance Indication (FDI) informerer føreren om afstanden til den forankørende, og Forward Collision Alert (FCA) advarer føreren, hvis der er risiko for påkørsel af bilen foran. Opels xenon-forlygter Advanced Forward Lighting (AFL+) justerer løbende lyskeglen bredde og længde efter hastigheden og eventuelle biler foran for at mindske risikoen for at blænde modkørende. Side Blind Spot Alert (SBSA) er en blindvinkel-alarm, der advarer føreren, hvis der er risiko for kollision i forbindelse med skift af vognbane eller forberedelse til sving, og Advanced Park Assist (APA) hjælper føreren til at komme nemt ind på en parkeringsplads, når der skal parallelparkeres. Et bakkamera giver ekstra sikkerhed under bakning.

Motorprogrammet omfatter i første omgang 1,4 turbo benzinmotorer på 120 hk og 140 hk samt 2,0 CDTI dieselmotorer på 110 hk, 130 hk eller 165 hk. Senere følger versioner til kørsel på naturgas, biogas og LPG (butangas) samt en helt ny generation af benzinmotorer.

Zafira Tourer skal bygges på Opels fabrik i Bochum i Tyskland.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start