Magacin.dk/biler - Opel klar til Apple CarPlay
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel klar til Apple CarPlay

De fleste Opel personbiler produceret efter 1. januar 2016 kan anvende Apple CarPlay, der er den nyeste måde at integrere en telefon med bilens display. Apple CarPlay gør det muligt at styre funktionerne fra telefonen direkte fra bilens skærm ved hjælp af apps eller via Siri stemmestyring.
Opel Danmark
06/01-2016 kl. 06:00

De nyeste versioner af Intellilink til Opels personbiler kan nu anvendes sammen med Apple Car Play, hvor menuen fra telefonen kan styres direkte fra bilens touch skærm eller ved hjælp af stemmestyring. Allerede i løbet af 2015 blev Insignia og den nye Astra opdateret til Apple CarPlay og KARL, ADAM og Corsa produceret efter 1. januar 2016 kan nu også håndtere den nyeste måde at integrere en moderne telefon i bilens display og betjening. Apple CarPlay gør det muligt at benytte navigation fra telefonen og få den vist på bilens skærm, hvis bilen ikke er udstyret med navigation i forvejen. SMS kan nu både forfattes, sendes og oplæses under kørslen ved hjælp af Siri stemmestyringen, så føreren ikke fristes til at taste eller læse fra telefonen under kørslen. Det samme gælder telefonbogen, hvor kontakter og opkald kan styres ved hjælp af stemmestyring – eller hentes ved tryk på en app på bilens skærm. Musik lagret på telefonen kan tilsvarende styres fra bilens skærm. Systemet fungerer med telefoner fra iPhone 5 og styresystemet iOS 7.1 på dansk og kræver blot at telefonen er koblet til bilen via et USB kabel.

Senere følger Android Auto, der er målrettet telefoner med Android styresystemet som for eksempel Samsung, Sony og HTC. Android Auto benytter Google Maps til at finde vej, så føreren altid har det nyeste kortmateriale til rådighed i bilen, og her bliver det også muligt at få oplæst SMS beskeder eller selv komponere beskeder uden at skulle tage hænderne fra rattet eller øjnene fra vejen.  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start