Opel investerer 220 mio. kr. - modernisere testbane
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel investerer 220 mio. kr.

I modernisering af testbane
Opel
06/10-2012 kl. 18:00

Adam Opel AG har moderniseret testbanen Dudenhofen nær Rüsselsheim.

Fremtidens Opel biler kan nu testkøres med 250 km/t i fuld sikkerhed og uden at blive påvirket af tværgående kræfter efter at Opels højfartsbane ved Dudenhofen har gennemgået en modernisering. En del af investeringen er gået til at øge hældningen på den yderste vejbane fra tidligere 37,5 grader til nu 40 grader. I praksis betyder det, at Opels ingeniører og testkørere kan køre i timevis på rundstrækningen med op til 250 km/t. Pengene er også brugt på indkøb af ny avanceret sensorteknologi, der gør Dudenhofen til et af de mest avancerede testanlæg i verden.

Testbanen blev indviet med en tur på den nye højfartsbane af en Opel Eco Speedster, der i 2003 satte 17 verdensrekorder på Dudenhofen og en Opel Rekord fra 1966 – året hvor testcenteret åbnede.

Moderniseringen og udbygningen af Dudenhofen gør det muligt at simulere stort set alle tænkelige køreforhold, man kan udsætte en bil for. Blandt andet er der kommet nye veje til test af transmission og bilers dynamiske egenskaber samt kopier af forskellige offentlige landeveje og byveje.

Foto:

Opel har netop indviet den moderniserede testbane Dudenhofen med et par klassiske Opel modeller – en Eco Speedster, der i 2003 satte 17 verdensrekorder på den gamle bane og en Opel Rekord fra 1966, der var året, hvor testbanen åbnede.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start