Sundhed: Opel Combo til Danske Hospitalsklovne
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel Combo til Danske Hospitalsklovne

Opel Combo får til opgave at transportere Danske Hospitalsklovne rundt mellem hospitaler i hele Danmark.
Opel
21/02-2013 kl. 11:00

En god latter kan bidrage til helbredelsen af syge børn og gøre indlæggelsen på et hospital til en lidt bedre oplevelse, end et hospitalsophold normalt er. Den erkendelse kom den amerikanske læge Patch Adams til allerede i 1971, hvor han begyndte at klovne for syge børn på ”The Gesundheit Institute”, som han kaldte sit eget hospital. Det blev begyndelsen til en verdensomspændende bevægelse af læger, der begyndte at bruge humor som en del af behandling. I 2003 førte det til dannelsen af Danske Hospitalsklovne. Organisationen har i dag 23 klovne, der besøger de fleste af landets hospitaler. Danske Hospitalsklovnes arbejde er afhængigt af bidrag fra fonde, virksomheder og private. At klovnene har en gavnlig indvirkning på helbredelsen af syge børn er læger, sygeplejersker og klovnene selv sikre på.

– Hospitalsklovnen kan lave sjov med os andre – autoriteterne – og gøre dagligdagen på hospitalet mere menneskelig og overkommelig. Hospitalsklovnen kan i hvert fald for en stund lette sorgen og ubehaget og give plads til livsglæden, siger direktør Kenneth Øhrberg, Danske Hospitalsklovne.

– I samværet med hospitalsklovnen kan barnet lægge afstand til sin egen uretfærdige situation, glemme sygdom og være barn som andre børn, Hospitalsklovnene skal bruge deres nye Opel Combo til at fragte materialer, som klovnene bruger sammen med børnene, ud til hospitalerne.

– Vi er glade for at kunne give vores lille bidrag til at hjælpe klovnene i deres arbejde, som man kun kan have sympati for, siger produktchef Bent Steen Jensen, Opel Danmark.

I 1998 blev idemanden bag bevægelsen af hospitalsklovne Patch Adams’ liv filmatiseret med skuespilleren Robin Williams i hovedrollen.

Foto 1: Klovnene Ludo, Smille og direktør Kenneth Øhrberg får nøglerne til deres nye Opel Combo overrakt af produktchef Bent Steen Jensen, Opel Danmark.

Foto 1: Ludo og Smille holder til på Rigshospitalets børneafdeling.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start