Opel Ampera kører 208 km/l - Plug-in hybridbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel Ampera

208 kilometer på én liter benzin
Opel
06/11-2012 kl. 10:45

Opel har fået de første erfaringer fra CLEVERS ”Test-en-elbil” projekt, der er støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen. Familien Wissing fra Århus kørte 2500 kilometers hverdagskørsel i en Opel Ampera med et forbrug på kun 12 liter benzin ud over elektricitet fra lysnettet.

Kan en plug-in hybridbil i praksis bruges som el-bil? Det ønskede Opel Danmark at teste og stillede derfor en Ampera til rådighed for elbil-operatøren CLEVERs projekt ”Test-en-elbil”. Resultatet må siges at være overbevisende. Med almindelig hverdagskørsel mellem hjem og arbejde samt ture til familie og venner lykkedes det testkører Michael Wissing at køre 2500 kilometer kun med strøm fra lysnettet plus 12 liter benzin svarende til et gennemsnitsforbrug på 208 km/l. Ud over Michael Wissing brugte hans to sønner bilen til daglige transportbehov.

Familien Wissing kørte i alt 6500 kilometer over en tre måneders periode og brugte blandt andet bilen til at køre på ferie i Tyskland. En stor del af feriekørslen skete med benzin, da det ofte ikke var praktisk muligt at lade bilen i forbindelse med overnatningerne.

”Det viser jo netop styrken i bilen. Man kan bruge den som en almindelig elbil på de hjemlige hverdagsture og så bruge den samme bil til at køre langt i, uden at man skal vente tyve minutter på at den lader op eller være afhængig af, at man kan finde en stikkontakt eller et sted at skifte batteri,” siger Michael Wissing, der fik muligheden for at køre tre måneder i en Ampera, da han vandt en konkurrence udskrevet af CLEVER.

”Vi havde ingen problemer med at afvikle vores hverdagskørsel med den strøm, vi kunne hente fra en stikkontakt, men det var en rar fornemmelse med den sikkerhed der ligger i at have en benzinmotor til at lave mere elektricitet, når batteriet er ved at være fladt”, siger Michael Wissing.

For Opel Danmark er forsøget en illustration af, at Opel Ampera kan fungere som elbil på lige fod med andre elbiler, samtidig med at den kan bruges til længere ture, som kan være vanskelige at gennemføre med en traditionel batterielbil.

”Familien Wissing er et godt eksempel på, hvilken type bilist Opel Ampera er skabt til. Ampera er grundlæggende én elbil, men er fri for de udfordringer det giver, når man vil køre langt i en elbil – for eksempel på ferie – og ikke kan finde et sted at lade bilen eller man skal køre længere end blot 100 – 150 kilometer,” siger administrerende direktør Thomas Bruun, Opel Danmark.

Foto:
Familien Wissing opnåede at køre 2500 kilometer med strøm fra lysnettet plus 12 liter benzin i Opel Ampera – svarende til 208 kilometer literen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start