Opel Ampera koster 325.000 kr. - i Tyskland - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel Ampera koster 325.000 kr. – i Tyskland

Med danske afgifter bliver prisen i Danmark omkring 670.000 kr.
Opel Danmark
14/11-2010 kl. 21:45

Opel har nu offentliggjort den vejledende pris på elbilen Ampera på en række europæiske markeder blandet andet Tyskland, hvor den næste år vil kunne købes for 42.900 euro inklusive 19 pct. tysk moms hos tyske Opel forhandlere. Det svarer til 325.000 danske kr.

Opel Ampera er udstyret med et litium batteri på 16 kWh og en elmotor, der gør det muligt at køre mellem 40 og 80 kilometer alene med strømmen fra batteriet og dermed uden emissioner fra udstødningen. I modsætningen til traditionelle elbiler har Ampera desuden en 1,4 liters forbrændingsmotor og en generator, der automatisk starter med at producere strøm til elmotoren, når batteriet er fladt og dermed forlænger elbilens rækkevidde til over 500 kilometer.

Størrelsen af batteriet er valgt for at sikre tilstrækkelig rækkevidde for flertallet af bilister, så langt de fleste vil kunne klare deres daglige kørsel udelukkende med energien fra batteriet, når det er fuldt opladet. På længere ture for eksempel feriekørsel til udlandet kan forbrændingsmotoren producere den nødvendige strøm. I praksis betyder det, at føreren af en Opel Ampera ikke behøver være nervøs for, om bilen løber tør for strøm, inden hun eller han er nået hjem til stikkontakten, og at man kan løse hele sit kørselsbehov udelukkende med én bil. Opel Ampera kan tankes som en traditionel bil med forbrændingsmotor, de dage man får brug for at køre længere end normalt.

Tilstedeværelsen af en forbrændingsmotor i bilen betyder, at SKAT anser bilen for at være en traditionel bil og ikke en elbil. Det betyder, at der skal betales fuld registreringsafgift af Opel Ampera og trods et forventet fradrag på mindst 180.000 kr. som følge af bilens brændstoføkonomi opgjort efter EU-normen, bliver prisen for en Opel Ampera omkring 670.000 kr. inklusive danske afgifter og moms. Opel tager nu imod reservationer på bilen i Tyskland og i en række andre europæiske lande blandt andet Holland, hvor bilen er fritaget for moms og løbende vejskat. Det svarer til, at købere af bilen i Holland får et tilskud til købet svarende til over 50.000 kr. af den hollandske stat. De første biler leveres i efteråret 2011.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start