Opel Ampera i EuroNCAP test - 5 stjerner til Ampera
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel Ampera i EuroNCAP test

Fem stjerner til Ampera
Opel
05/09-2011 kl. 13:00

Opel Ampera opnåede fem stjerner i den seneste EuroNCAP test og blev den første bil, der scorede maksimumkarakterer i pæletesten, hvor bilen køres sidelæns ind i en stolpe.

Rüsselsheim. Opel Ampera klarede den nyeste EuroNCAP crash-test med maksimumkarakteren fem stjerner. Ampera beviser dermed, at biler med helt ny teknologi også kan give sine passagerer optimal sikkerhed. Opel Ampera er en elbil med 16 kWh stort batteri og to elmotorer samt en 1,4 liters benzinmotorer, der fungerer som elværk, når batteristrømmen er slut. Det betyder, at man ikke risikerer at strande langt fra en stikkontakt med et dødt batteri uden mulighed for at kunne nå frem til sit bestemmelsessted, men kan fortsætte med at køre elektrisk.

Ampera overgik EuroNCAP kravene for at opnå fem stjerner i alle kategorier og fik maksimumkarakter i den såkaldte pæletest, hvor siden af bilen rammer en stolpe med 29 km/t for at simulere påkørsel af et træ. Ampera er den første bil, der får maksimumkarakter i pæletesten hos EuroNCAP.

De elektriske dele af bilen blev også undersøgt efter crash-testen herunder batteripakken, der består af 288 battericeller i ni forskellige enheder. Batteripakken sidder centralt nederst i midten er bilen og rækker ned under bagsædet. Et af kravene til bilen er, at batteriet nemt kan afbrydes af redningsmandskab, at der ikke er risiko for højspænding udenfor batteriet og at væske fra batteriet ikke trænger ind i kabinen. I Amperas tilfælde var batteripakken godt beskyttet efter alle typer af crash-tests.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start