Opel ADAM klar til europæisk Rally - Opels motorsport
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel ADAM klar til europæisk rally

Den nye Opel ADAM kommer til at spille en central rolle i Opels motorsportsprogram.
Opel
05/02-2013 kl. 10:00

Den nye livsstils-mini fra Opel kommer til at spille en central rolle i Opels motorsportsprogram. Opel viser en R2 udgave af ADAM på biludstillingen i Geneve til marts.

Opel ADAM får en central rolle i Opels motorsportsprogram med flere versioner målrettet rally. Ved Essen Motor Show i slutningen af 2012 viste Opel en særlig Cup version af bilen målrettet den tyske ADAC Rallye Masters serie, og nu er Opel klar med en såkaldt R2 udgave af bilen, der vises første gang på biludstillingen i Geneve til marts. Bilen bliver godkendt til international motorsport efter FIA R2 reglementet i løbet af 2013. Med R2 udgaven af ADAM vender Opel tilbage til europæisk rally, hvor private teams får mulighed for at deltage med bilen i nationale og internationale rallymesterskaber.

R2 udgaven af Opel ADAM har en 1,6 liters ECOTEC 16V motor, der yder 185 hk med et maksimalt drejningsmoment på 190 Nm. Kræfterne overføres via en 5-trins sekventiel Sadev gearkasse og spærredifferentiale. Brembo bremser sørger for effektive opbremsninger, og det er muligt for køreren at justere bremsetrykket mellem for- og bagaksel. Kabinen er udstyret med de nyeste komponenter – flere af dem bliver først homologeret af FIA senere i år – og omfatter blandt andet Sparco rallysæder tilpasset HANS sikkerhedssystemet (halskrave), LCD gearindikator og MONTI tripcomputer.

Opel ADAM R2 er baseret på den nye ADAM Cup variant, der i første omgang skal bruges til to Opel mærkemesterskaber i Tyskland og Frankrig i 2013. Her skal 40 teams kæmpe mod hinanden på lige vilkår om pengepræmier. I den tyske serie er der desuden udskrevet en ungdomskonkurrence for deltagere under 27 år. Vinderen får mulighed for at avancere til en ADAM R2 næste år med særlig støtte fra ADAC og Opel.

Foto:
Opel ADAM kommer til at spille en central rolle i Opels motorsportsaktiviteter både som cup bil i Tyskland og Frankrig og i denne R2 version, der snart godkendes til europæisk rally.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start