Opel åbner ny motorfabrik i Szentgotthárd i Ungarn
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel åbner ny motorfabrik

Opel har åbnet en ny fabrik i Szentgotthárd i Ungarn.
Opel
09/10-2012 kl. 11:00

Om få måneder begynder produktionen af en helt ny motorserie i et nyt fabriksanlæg ved Szentgotthárd i Ungarn, hvor Opel i forvejen har en motorfabrik. Thomas Sedran fra Opels bestyrelse og Ungarns premierminister Viktor Orbán har netop klippet snoren til den nye fabrik, der fra nytår skal producere en helt nyudviklet motorserie til blandt andet Astra og flere andre Opel modeller.

Fabrikken med 800 ansatte får en produktion på en halv million benzin- og dieselmotorer årligt ved fuld kapacitet. Den nye fabrik har kostet 500 mio. euro – ca. 3,8 mia. kroner – og er en af verdens mest moderne og effektive fabriksanlæg. Investeringen er næsten en fordobling af de investeringer, Opel har foretaget i Ungarn siden begyndelsen af 1990’erne, hvor den første motorfabrik blev etableret i landet.

Igennem de sidste tyve år har Opel bygget mere end 7 millioner motorer og 5,5 millioner topstykker i Szentgotthárd. Opel er i øvrigt det mest solgte bilmærke i Ungarn med en markedsandel på næsten 11 procent.

Foto:
Opels Thomas Sedran og Ungarns premierminister Viktor Orbán med en prototype af den nye motorserie, der skal produceres i en halv million eksemplarer årligt fra nytår på fabrikken i Szentgotthárd.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start