Oliver Saust Årets rallytalent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Oliver Saust Årets rallytalent

Fornem hæder til ung sjællandsk kører i overhalingsbanen
Micro Rally Cup
24/02-2018 kl. 08:13

Den kun 19-årige Oliver Saust fra Viby Sjælland er et kæmpe talent inden for rallysporten. Det fik han i weekenden håndgribeligt bevis på, da han ved Dansk Motorsport Awards på Docken i København blev kåret som Årets Talent i rally.

Under prisoverrækkelsen betonede formanden for Dansk Automobil Sports Unions eliteudvalg, Carl Chr. Hansen, at Oliver Saust har vundet Micro Rally Cup, der er rallysportens begynderklasse. “Oliver arbejder meget målrettet på at blive Danmarks nye internationale topkører,” sagde Carl Chr. Hansen.

Årets Talent inden for rally udvælges af Dansk Automobil Sports Unions rallyudvalg og gives for usædvanlige resultater i det forgangne år, og dem har Oliver Saust bevist, at han kan levere. I et af årets rallyer i silende regn kørte han i sin helt utunede Opel ADAM rallybil med blot 70 hestekræfter fra erfarne kørere med tre-fire gange så kraftige biler.

“Jeg er meget stolt over at modtage denne pris, og så oven i købet på min 19 års fødselsdag. Den vil være med til at synliggøre mig, og det vil blandt andet komme mig til hjælp i det vanskelige arbejde med sponsorsøgning,” siger Oliver Saust, der er i lære som mekaniker.

Af økonomiske årsager fortsætter Saust et år mere i Micro Rally Cup i sin Opel ADAM sammen med sin jævnaldrende codriver Peter Rasmussen fra Kirke Hyllinge.

“Men vi skal så hurtigt som muligt op i mere konkurrencedygtige biler og køre flere løb i udlandet, hvis vi skal udvikle os i samme takt som udenlandske talenter på samme aldersniveau som os,” vurderer Oliver Saust.

Første rally i år for Oliver Saust og Peter Rasmussen bliver det belgiske Rallye de Hannut den 10.-11. marts, og på dansk jord vil de kunne ses første gang lørdag den 12. maj i Anderup El Rally 2018 på Vestfyn, et løb, der er tredje afdeling af danmarksmesterskabet i rally.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start