Audi - Viser det nye TT-interiør på CES
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nye TT-interiør

Audi viser det nye TT-interiør på CES
Audi
10/01-2014 kl. 14:00

Puristisk, sportsligt og fuldt fokuseret på føreren – i den nye TT videreudvikler Audi sit interiørdesign markant. I forbindelse med Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas fra 6. til 10. januar 2014 viser mærket med de fire ringe for første gang kabinen i den kompakte sportsvogn, som kommer på det danske marked til efteråret.

Den første Audi TT er det ultimative stilikon, og med anden generation blev bilen endnu mere sportslig, blandt andet med TT RS plus med 5-cylindret TFSI-motor og 360 hk. Med den nye Audi TT får føreren endnu bedre mulighed for at opleve teknikken – som man forventer det af en ægte sportsvogn. Derudover markerer den begyndelsen på en helt ny generation af elektronik- og connectivity-features.”

Audi virtual cockpit

Derfor er Audi virtual cockpit for første gang i centrum i en af mærkets serieproducerede modeller. Det komplet digitale kombiinstrument viser alle informationer direkte foran føreren, og dermed er den centrale MMI-skærm ikke længere nødvendig. Denne løsning gav designerne frihed til at udføre instrumentpanelet i en slank udformning, som rent optisk formidler letvægtsprincippet fra Audi. De dominerende vandrette elementer understreger bredden og den svævende fremtoning.

Med de klare linjer og en innovativ betjening er interiøret til den næste generation af TT konstrueret helt nyt fra bunden. Set oppefra ligner instrumentpanelet vingen på et fly, og de runde luftdyser, som er en klassisk TT-feature, minder med deres dybe placering og deres turbinelook om flymotorer. I luftdyserne har man samtidig placeret betjeningen af klimaanlægget – regulatorerne til sædevarme, temperatur, retning og styrke for luftstrømmen er placeret i deres aksler, og den valgte indstilling vises i små displays. Under de midterste luftdyser er vippekontakterne til havariblinket og sekundærfunktionerne placeret centralt og let tilgængelige.

Brillante, anskuelige grafikker og yderst detaljerede effekter – Audi virtual cockpit med den 12,3″ store TFT-skærm sætter nye standarder. Føreren kan skifte mellem to forskellige visningsindstillinger. I den klassiske visning er der fokus på speedometer og omdrejningstæller, mens de virtuelle instrumenter er mindre i infotainment-indstillingen. Det område, der derved opstår, giver masser af plads til funktioner som fx navigationskortet.

I betjeningskonceptet i den nye Audi TT har alle elementerne fokus på føreren. Det nye multifunktionsrat i den kompakte sportsvogn har flad bund, og egerne er forsynet med dekorelementer i aluminiumslook. Med de knapper og regulatorer, der er placeret på rattet, kan man næsten betjene alle funktioner, herunder også det topmoderne infotainment-system. Menustrukturen er orienteret mod menuen i en smartphone og omfatter fritekstsøgning (MMI-søgning). Man kommer med få klik frem til alle vigtige funktioner – hele betjeningen giver en helt ny “joy of use”. MMI-terminalen på midterkonsollens midtertunnel – den anden betjeningsenhed efter rattet – er også blevet nyudviklet helt fra bunden. Med MMI touch kan føreren eksempelvis scrolle i lister og på kort samt zoome. Det er også blevet mere enkelt at kalde flere valgmuligheder frem. Fremover gøres det via kun to i stedet for fire knapper omkring dreje-/trykknappen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start