Magacin - Ny Toyota Prius helt i top i sikkerhedstest
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Toyota Prius helt i top i sikkerhedstest

Sikkerheden er helt i top i den nye Toyota Prius, der som en af de første biler opnår maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s strenge sikkerhedstest for 2016. Stjerneregnen over Prius bekræfter hybridbilens høje sikkerhedsniveau ikke mindst som følge af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense.
Toyota Danmark
21/04-2016 kl. 14:59

Den helt nye hybridbil Toyota Prius med fjerde generation hybridteknologi er ikke bare en af de mest miljørigtige biler. Den rangerer også blandt de sikreste i sin klasse. Det viser resultatet fra en ny sikkerhedstest foretaget af Euro NCAP i 2016.

Her opnår Prius de maksimale fem stjerner i en test, der er strengere og mere krævende end nogensinde før. Med de opnåede fem stjerner til den nye Prius følger den i sporet på de to seneste generationer af Prius, der også scorede de maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest.

Toyotas konstante fokus på udvikling og forbedring af sikkerhedsteknologier til biler har hjulpet Prius – verdens mest populære hybridbil – med at kunne leve op til de skærpede krav til sikkerheden for at opnå fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest.

Det er ikke længere udelukkende et krav, at sikkerheden for voksne og børn i bilen og for fodgængere uden for bilen er høj. Kvaliteten af bilens aktive sikkerhedssystemer spiller også en større og større rolle for at score topkarakter inden for sikkerhed.

Sikkerhedstesten bringer de testede biler gennem forskellige faste kollisionssituationer. Prius scorer topkarakter i sidekollisionstesten, hvilket Euro NCAP i sin rapport kommenterer med, at der er god beskyttelse af alle kritiske områder på kroppen.

Desuden scorer den nye Prius maksimum point for bilens automatiske nødbremsesystem – kaldet Pre-Collision System – der er en del af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, som er standard på alle udgaver af den nye Prius. Systemet registrerer og reagerer over for både biler og fodgængere, hvis der er risiko for en ulykke.

Omfattende sikkerhedspakke som standard

Udover den automatiske nødbremse rummer Toyota Safety Sense sikkerhedspakken også vognbaneassistent med styrehjælp, radarkontrolleret blindvinkelassistent med advarsel mod både biler i den blinde vinkel samt mod bagved krydsende trafik, adaptiv fartpilot, der automatisk tilpasser hastigheden ud fra den forankørende, automatisk op- og nedblænding af fjernlys samt vejskilteassistent, hvor et kamera i bilen automatisk aflæser farttavler og vejskilte, så man under kørslen hele tiden kan se den aktuelle hastighedsgrænse i et farvedisplay.

“Sikkerhed er ekstremt vigtigt for Toyota. Så vi er naturligvis meget tilfredse med resultatet af sikkerhedstesten og glæder os over, at vores store fokus på at sikre kunderne den størst mulige tryghed i vores biler tydeligvis skinner igennem i Euro NCAP’s strenge sikkerhedstest,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Resultatet fra sikkerhedstesten afspejler de grundlæggende styrker ved den helt nyudviklede platform og det nye karosseri baseret på den nye Toyota-filosofi TNGA (Toyota New Global Architecture), der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis.

TNGA-filosofien sikrer bl.a. god brug af strategiske forstærkninger af platform og karosseri og brug af højstyrke stål til at absorbere og kanalisere kollisionskraften væk fra kabinen.

Samme TNGA-filosofi har desuden gjort det muligt at designe en bil med et ekstremt lavt tyngdepunkt, bedre køreegenskaber og ikke mindst et mere appellerende og aerodynamisk design. Alt dette kan man opleve med den største sikkerhed og dermed tryghed bag rattet. Den nye Prius har netop haft premiere over hele landet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start