Ny Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI dieselmotor får debut
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Opel dieselmotor får debut i Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI får debut på biludstillingen i Geneve til marts
Opel
13/02-2013 kl. 13:30

Motoren er nyudviklet og bringer CO2 udslippet ned på 109 gram pr. km i Zafira Tourer svarende til 24,4 km/l.

På biludstillingen i Geneve i marts måned præsenterer Opel en nyudviklet dieselmotor, der overholder de nyeste Euro6 krav til dieselbilers udstødning. Udover at være den reneste dieselmotor nogensinde i en Opel, er forbruget med 24,4 km/l efter EU-normen 10 procent lavere sammenlignet med den nuværende dieselmotor med samme ydelse. Samtidig sætter motoren en ny standard for støj og vibrationer. Ydelsen fra motoren i Zafira Tourer er 138 hk og drejningsmomentet 320 Nm. Motor og motorstyring er udviklet af GM og Opel på udviklingscenteret i Torino, der er hjemsted for GM og Opels udvikling af dieselteknologi.

1,6 CDTI motoren er udstyret med den nyeste clean-tech dieselteknologi med Opel’s “BlueInjection” SCR (selective catalytic reduction), der spiller en afgørende rolle for, at motoren overholder Euro6 normen med emissionsværdier tæt på en tilsvarende benzinmotor. Efter forbrændingen i motoren tilsættes en uskadelig væske ved navn AdBlue® til udstødningsgassen. Væsken består af urea og vand og sprøjtes ind i udstødningsgassen, hvor det nedbryder de sundhedsskadelige kvælstofilter til kvælstof og vand.

Zafira Tourer med 1,6 CDTI motor kommer til salg i Danmark i slutningen af 2013.

Foto 1:
Den nye Opel dieselmotor lever som en af de første dieselmotorer på markedet op til de nyeste europæiske forureningskrav til biler.

Foto 2:
Zafira Tourer bliver den først Opel med den nye dieselmotor. Forbruget i denne bil er 24,4 km/l efter EU-normen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start