KIA Cee'd får topkarakter i sikkerhed i EuroNCAP-test
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny generation af KIA cee'd opnåede topkarakter for sikkerhed i EuroNCAP-test

Bilen fik høje karakterer i alle dele af testen
KIA
30/08-2012 kl. 16:45

– Anden generation af cee'd opnåede fem stjerner i EuroNCAP-sikkerhedstest

– Bilen fik høje karakterer i alle dele af testen

Frankfurt den 29. august 2012 – Den helt nye KIA cee'd har opnået de maksimale fem stjerner i kollisionstesten hos Europas førende trafiksikkerhedsorganisation, EuroNCAP.

Den 5-dørs hatchback opnåede høje karakterer for beskyttelse af voksne passagerer (89 %), for beskyttelse af børn i bilen (88 %) og sikkerhedsudstyr (86 %), og herunder opnåede bilen den højest mulige karakter for den dynamiske del af sikkerhedstesten vedr. beskyttelse af børn i bilen. Testmedarbejderne hos EuroNCAP var også imponerede over, at elektronisk stabilitetskontrol er standard i alle cee'd-modeller i Europa, før dette sikkerhedsudstyr er blevet et obligatorisk testkriterie.

“Den tidligere generation af cee'd var den første KIA, der opnåede fem stjerner i EuroNCAP-testen. I løbet af de seneste 5 år er testkriterierne blevet strengere, så det er blevet vanskeligere for producenterne at opnå topkarakterer med deres modeller. Det er et bevis for KIAs kontinuerlige arbejde med at optimere sikkerheden i bilerne, at vi endnu en gang opnår så høje karakterer med cee'd”, udtaler Benny Oeyen, som er Vice President for Marketing og Product Planning hos KIA Motors Europe.

“Lige fra udviklingen af den nye model blev påbegyndt, var KIAs ingeniører fast besluttet på at konstruere en bil, der skulle være avanceret og raffineret, og som samtidig skulle have det bedst mulige sikkerhedsudstyr til beskyttelse af førerne og deres familier samt fodgængere i tilfælde af en ulykke”, afslutter Oeyen.

Det standardmonterede sikkerhedsudstyr i den nye cee'd omfatter seks airbags (front-, side- og hovedairbags), advarsel om glemte sikkerhedsseler (foran og bagi), ESC (elektronisk stabilitetskontrol), HAC (Hill Assist Control), så bilen ikke ruller baglæns når man holder op ad bakker, VSM (Vehicle Stability Management) og ESS (Emergency Stop Signal), som betyder, at stoplygterne blinker, når føreren foretager en katastrofeopbremsning.

Den nye cee'd kommer i selskab med seks andre KIA modeller – Picanto (i Danmark), Rio, Venga, Soul, Sportage og Sorento, der også har opnået fem stjerner i EuroNCAP-kollisionstesten.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start