Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Ford Transit Connect

Årets internationale varebil lander i Danmark

Ford
14/10-2013 kl. 09:30

Ny Ford Transit Connect kåret til tidens bedste bud på en kompakt varebil

Om en måned lander årets internationale varebil hos landets Ford-forhandlere. Den helt nye Ford Transit Connect byder på robust design, klassens bedste brændstof-økonomi og en køre-dynamik og fleksibilitet, der førte den helt til tops i ’International Van of The Year 2014’.

Transit Connect er en del af Fords helt nye Transit-program, som også inkluderer Transit Custom og Transit Courier samt to-tons-modellerne, som bliver lanceret i 2014.

Den nye Transit Connect er tilgængelig i både en kort- og en lang version med en
lastekapacitet op til henholdsvis 3,7- og 4,4 kubikmeter. En særlig lastluge i adskillelsen mellem lastrum og førerkabine gør det muligt at transportere ekstra lange genstande på op til 3 meter i den korte version og 3,4 meter i den lange version. Connect’en kan lastes med op til 1.000 kilo, og er blandt de bedste i klassen.

Motorprogrammet byder på en 1,6-liters Duratorq TDCi-diesel i tre forskellige konfigurationer med henholdsvis 75, 95 og 115 heste, mens benzin-varianterne inkluderer den flere gange prisvindende 1,0 EcoBoost- motor med 100 økonomiske heste samt en 1,6-liters Duratec med 150 hk og seks-trins automatgearkasse.

Fem millioner testkilometer

I modsætning til mange andre varebiler, er den nye Transit Connect ikke blot testet som en almindelig personbil. Connect’en har været igennem Fords særlige test-program for kommercielle køretøjer. Inden produktionsstart har Connect’en således rullet i omegnen af fem millioner kilometer, heraf mere end 400.000 kilometer som arbejdshest for virksomheder med krævende transportbehov.

Tyveri-sikringen er også i top. Et to-vejs, fjernbetjent centrallås-system giver mulighed for at konfigurere efter individuelle behov, ligesom et særligt skjold i dørlåsene forhindrer at de kan brydes op med bor eller dirk.

Indenfor byder den nye Connect på en stilfuld og rummelig førerkabine med masser af aflægningsplads og avancerede støtte-teknologier. Connect’en er den første i sin klasse med Active City Stop, som forhindrer kollisioner ved kø-kørsel og i bytrafik. Der er også mulighed for at vælge Ford SYNC med det automatiske nødopkalds-system Emergency Assistance – en unik og potentiel livredende teknologi – som Ford allerede har modtaget en særlig Euro NCAP-pris for. Derudover byder Connect’en blandt andet på bakkamera, statisk kurvelys og dæktrykovervågning.

-Med den nye Connect har vi løftet barren for langtidsholdbar pålidelighed. Samtidig har vi forbedret brændstoføkonomien markant og tilføjet en række smarte og fleksible last-features i en bil, som samtidig er komfortabel, stilfuld og letkørt. På den måde repræsenterer den nye Transit Connect en helt ny standard for den kompakte varevogn, siger vicedirektør for Fords produktudvikling, Barb Samardzich.

I Danmark kommer den nye Connect i to udstyrs-niveauer: Ambiente og Trend. Priserne starter ved kr. 119.889 ekskl. moms og levering for en kort Connect Ambiente 1,6 TDCi med 75 hk.

Skriv et svar