Ny Ford Fiesta med Active City Stop til tæt by-trafik
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Ford Fiesta

Med Active City Stop
Ford
26/11-2012 kl. 12:30

Den nye Ford Fiesta, som kommer til Danmark i begyndelsen af 2013, er udstyret med Active City Stop – Fords automatiske bremse-system til tæt by-trafik. Teknologien er lynhurtig. Systemet er i stand til at optage 15 billeder, beregne om den forankørende trafik er ved at bremse – eller er stoppet – og aktivere Fiestaens bremser hurtigere end føreren kan nå at blinke med øjnene.

Active City Stop benytter en avanceret, lysfølsom sensor til at scanne vejen foran med en hastighed svarende til 50 billeder i sekundet. De mange billeder og den lynhurtige bearbejdning af informationerne, betyder, at systemet i princippet fungerer som førerens ekstra øje. Hvis føreren ikke reagerer på en nært forestående kollision, tager systemet over, bremser for fuld kraft og tænder for katastrofeblinket. Systemet er i stand til helt at forhindre kollisioner ved en hastighed på op til 15 km/t, ligesom systemet kan afbøde virkningerne af en kollision ved en hastighed på op til 30 km/t.

Hvert år bliver flere tusinde danske bilister involveret i kollisioner i bytrafikken. De fleste uheld medfører kun materiel skade, men mange får piskesmældsskader som følge af det pludselige ryk, der følger af at blive ramt af en anden bil bagfra. Det kan Active City Stop medvirke til at forhindre.

Active City Stop er også tilgængelig i Ford C-MAX, Ford Grand C-MAX og den nye Ford B-MAX.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start