Ny Fiat Panda TwinAir miljørigtig naturgasmotor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Fiat Panda TwinAir naturgasmotor hædret

En enestående forening af styrke, innovativ teknologi og mulighed for at kunne køre på miljørigtig biogas
Fiat
24/06-2013 kl. 09:00

En enestående forening af styrke, innovativ teknologi og mulighed for at kunne køre på miljørigtig biogas har sikret den nye Fiat Panda TwinAir turbomotor til naturgas den prestigefyldte pris ”Best Green Engine of the Year 2013”. Snart bliver det også muligt for danskerne at køre på naturgas i både Panda og flere af Fiat Professionals varebiler.

Med et CO²-udslip på kun 86 g/km har Fiat Panda 0.9 TwinAir turbomotor til naturgas et af de laveste udslip på markedet. Ved kørsel på biogas er dette endda endnu lavere. Den stærke motor, med 80 hk og et drejningsmoment på hele 140 Nm ved kun 2.500 omdr./min., er netop løbet med prisen for ”Best Green Engine of the Year 2013” ved det internationale bilevent ”Engine Expo 2013” i Tyskland.

”Hos Fiat er vi utrolig stolte af, at vores TwinAir naturgasmotor har vundet den flotte titel. I mere end 15 år har Fiat været den førende producent af naturgasmotorer i Europa, og vi håber, at natur- og biogas inden længe får sit indtog som brændstof til biler på det danske marked. Udover den nye Panda TwinAir til naturgas glæder vi os til snart at kunne præsentere danskerne for en stribe andre Fiat biler, som kan køre på natur- og biogas,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark.

Den nye TwinAir naturgasmotor udmærker sig ved at være stærk og fleksibel, og samtidig kører den også glimrende på benzin. Faktisk er benzintanken samme størrelse som på en almindelig Panda, da bilen fra begyndelsen har været forberedt til også at kunne køre på natur- og biogas. Derfor er gastankene gemt godt under bilen. Dette giver også bilen en meget stor rækkevidde, når både gas- og benzintank er fyldt.

Fiat arbejder i øjeblikket på at blive klar til at kunne præsentere et komplet modelprogram med de nye gasbiler, ligesom Fiat Professional snart kan præsentere markedets bredeste udvalg af varebiler, der kan køre på gas.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start