Ny Citroën C4 introduceres i januar - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Citroën C4 introduceres i januar

Den nye Citroën C4 introduceres herhjemme i januar
Citroën
13/12-2010 kl. 18:15

Den nye Citroën C4 introduceres herhjemme ved et Åbent-Hus arrangement hos forhandlerne den 8. – 9. januar.

Bilen udstråler en særlig form for energi. Den har et indbydende design, og den høje kvalitet i fremstillingen falder i øjnene ved første blik. Udviklingen og produktionen af bilen er tilrettelagt for at sikre en høj kvalitet hele vejen igennem, både med hensyn til den umiddelbare kvalitetsfornemmelse og kvaliteten over tid.

Den nye C4 henvender sig til både privat- og erhvervskunder. I udviklingen er der lagt vægt på, at den skal være både komfortabel og dynamisk, sikker og rummelig. Det er en kompakt 5-dørs bil på 4,33 meter i længden, hvor det regulære bagagerum kan rumme op til 408 liter.

Selv om den nye C4 er vokset på flere områder, har den ikke taget på i vægt. Hensynet til miljøet afspejles også i motorprogrammet og nye teknologier for reduktion af brændstofforbrug og dermed udledning af CO2. Den kan således leveres med mikrohybridteknologien e-HDi, som rummer den seneste generation Stop&Start i kombination med en dieselmotor. Systemet udmærker sig ved hurtig reaktion og ved at de øvrige systemer såsom servostyring, ESP, aircondition og radio fungerer også når motoren er sat på stand-by.

Den nye C4 er udviklet med den nyeste teknologi til gavn for sikkerhed, komfort og køreglæde. Den omhyggeligt afstemte undervogn, den gennemførte dæmpning af støj og vibrationer samt karrosseriets bevægelser sikrer høj komfort for alle i bilen. Den reagerer entydigt under alle forhold er både nem at køre og nem at kontrollere.

Ud over de omhyggeligt afstemte køreegenskaber bidrager forskellige assistancesystemer til at gøre kørslen afslappet og sikker, bl.a. elektronisk bremsekraftfordeling, bremseassistent og ESP med intelligent traction control. I udviklingen af bilen er der også fokuseret meget på den passive sikkerhed. Den nye C4 er som standard udstyret med ESP og seks airbags og har opnået fem stjerner i crashtesten fra Euro NCAP.

Ud over de kendte og anerkendte teknologier som hill-holder, elektrisk parkeringbremse, linjevogter (advarsel mod utilsigtet overskridelse af de hvide striber), opmåling af plads ved parkering m.m. kan den nye C4 leveres med en række nye former for udstyr:

. ny type tågeforlygter, så der tilføjes en yderligere lyskegle i sving, der kan belyse op til 75° til højre og venstre for bilen. De særlige tågeforlygter tænder, når afviserblinket aktiveres, eller når ratudslaget når 60° grader
. programmerbar fartpilot og hastighedsbegrænser, hvor føreren kan lagre op til 5 forskellige hastigheder og nemt veksle mellem dem under kørslen
. sidespejle med overvågning af den blinde vinkel via ultralyd. Systemet advarer føreren om en eventuel bil i den blinde vinkel via et piktogram i det pågældende sidespejl. Fire følere placeret i for- og bagkofangeren overvåger den blinde vinkel i et område på 5 meter bag og 3,5 meter til siden for bilen og er aktivt ved hastigheder mellem 12 og 140 km/t.

Den nye C4 er udstyret med effektive og økonomiske Euro V motorer. Det danske modelprogram omfatter 4 dieselmotorer med partikelfilter (FAP): HDi 90 FAP, HDi 110 FAP, e-HDi 110 FAP og HDi 150 FAP) samt 3 benzinmotorer: VTi 95, VTi 120 og THP 155.

THP 155 og e-HDi 110 FAP arbejder sammen med en E6G gearkasse (elektronisk styret manuel gearkasse). HDi 110 FAP og HDi 150 FAP er udstyret med en 6-trins manuel gearkasse. HDi 90, VTi 95 og VTi 120 leveres med en 5-trins manuel gearkasse.

Hvad brændstofforbrug angår, ligger EU-mix for dieselmotorerne fra 109 til 127 g CO2 pr. km og mellem 140 og 145 g CO2 pr. km for benzinmotorerne.

De danske udstyrsniveauer hedder: Comfort, Seduction og Exclusive. Listen over standardudstyr helt fra første udstyrstrin er meget lang og omfatter bl.a. 6 airbags, ESP med intelligent traction control, tågeforlygter med svinglys, aircondition, sædevarme i forstole, fartpilot og hastighedsbegrænser, el-ruder foran, El-spejle, splitbagsæde samt cd-radio med 6 højttalere.

Citroën lancerer den nye C4 til introduktionspriser ekskl. levering fra 209.990 kr. for HDi 90 Comfort og VTi 95 Comfort.

De øvrige introduktionspriser ekskl. levering ser således ud: HDi 110 Seduction 249.990 kr., e-HDi 110 Seduction 269.990 kr., HDi 150 Exclusive 299.990 kr., VTi 120 Seduction 249.990 og THP 155 E6G 309.990 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start