Ny Citroën Berlingo Electrique - Til erhvervskunder
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Citroën Berlingo

Electrique får verdenspremiere i Hannover
Citroën
11/09-2012 kl. 15:15

Citroën har verdenspremiere på den nye Berlingo Electrique varebil på den store udstilling for erhvervsbiler i Hannover fra den 20. til den 27. september 2012.

Bilen henvender sig til erhvervskunder og vil være et vigtigt supplement til den eldrevne personbil Citroën C-Zero. Den er baseret på seneste generation af Citroën Berlingo og rummer den nyeste teknologi. Den kan laste lige så meget som de øvrige udgaver af Berlingo varebil, nemlig op til 4,1 m3 og 685 kg.

Citroën har været aktiv på markedet for eldrevne varebiler i den seneste snes år med eldrevne udgaver af varebilerne C15, C25 og Berlingo af første generation. Herhjemme blev den første Berlingo Electrique lanceret i 1998.

Præsentationen af den nye Berlingo Electrique er et udtryk for Citroëns indsats for at reducere udledningen af CO2 i nærmiljøet, og bilen passer fint ind i modelprogrammet, som også omfatter udgaver med eHDi og Stop&Start.

Rummer de nyeste teknologier
Komponenterne til den elektriske drivlinje er placeret dels i motorrummet, dels under vognbunden, hvilket betyder uændret rummelighed i bilen.

Den to-delte batteripakke er placeret under vognbunden i varerummet, som dermed har samme volumen som i de øvrige Berlingo varebiler, og gulvet er helt plant.

Batterierne har en kapacitet på 22,5 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 170 km afhængig af last og kørestil. Genopladningen af batterierne kan ske ved standard opladning, som varer mellem 6 og 12 timer, afhængig af strømstyrken, og ved lynladning på 30 minutter som genoplader batterierne op til 80 %.

Elmotoren er udviklet i samarbejde med Mitsubishi Motors Corporation. Max. effekten er 49 kW (67 hk) med et max.moment på 200 Nm. Bilen har forhjulstræk.

Créative Technologie i Berlingo Electrique
Den nye Citroën Berlingo Electrique giver en afslappet kørsel takket være høj komfort med hensyn til støj og gearkasse med blot et fremadgående gear. For at lette kørslen yderligere er bilen udstyret med

. ”eco-driving” information og et instrument som viser elforbrug / genvinding af energi samt en måler med specifik visning af elforbrug til opvarmning og ventilation

. genvinding af energi ved deceleration og nedbremsning, ligesom i Citroën C-Zero

. elopvarmning af kabinen med en ”eco-mode” funktion for at begrænse forbruget

. hill-holder, som letter igangsætning på en skråning og som arbejder sammen med ESP-systemet, der er standard i bilen.

Lige så praktisk og rummelig
Ligesom de andre udgaver af Berlingo varebil kan den nye Berlingo Electrique leveres i to karrosseriudgaver: standard og forlænget, med en udvendig længde på henholdsvis 4,38 og 4,63 meter. Kabinen kan være udstyret med op til 3 pladser og med mulighed for at udvide pladsen i varerummet for transport af særligt lange genstande. Varerummet kan laste op til 4,1 m3 og 685 kg, hvilket svarer til præstationerne i de andre udgaver af Berlingo.

Den nye Berlingo Electrique bliver en vigtig spiller på markedet for eldrevne varebiler. Den er udviklet i samarbejde med den spanske region Galicien og fremstilles på fabrikken i Vigo. Den introduceres på de første markeder i første halvår af 2013.

Det er endnu for tidligt at sige noget om introduktionen herhjemme.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start