Fiat Panda og Fiat 500L med TwinAir Turbo CNG motor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu lancerer Fiat gasbiler i Danmark

Fiat Panda og Fiat 500L kan nu køre på bio- og naturgas. Begge biler er udstyret med den innovative TwinAir Turbo CNG motor
Jes Møller Simonsen
09/10-2013 kl. 09:37

I sine bestræbelser på fortsat at være en af Europas førende producenter af naturgaspersonbiler og – varebiler introducerer Fiat nu danskerne for en fiks Fiat Panda og en rummelig Fiat 500L, der kan køre på naturgas. Det sker efter et nyt energiforlig i Folketinget, der bidrager med midler til udbygning af infrastrukturen for gas i Danmark samt et ændret afgiftssystem, der medfører, at gasbiler nu har det samme fradrag i registreringsafgiften, som dieselbiler har i dag. 

”Natur- og biogas anvendes allerede dagligt i millioner af køretøjer verden over. Gasbiler kører præcis som en benzinbil, men udleder mindre CO₂ og partikelforurening sammenlignet med både benzin og diesel, og når bilen er tanket med biogas, er det reelle CO₂ udslip meget lavt. Vi kan tilbyde et stort udvalg af modeller til konkurrencedygtige priser, og vi er sikre på, at der vil blive taget godt imod de nye gasdrevne Fiat Panda og Fiat 500L,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark. 

Prisvindende teknologi 

Både den nye gasdrevne Fiat Panda og Fiat 500L er udstyret med den innovative TwinAir Turbo CNG motor med 80 hk, som er blevet hædret med prisen ”Best Green Engine of the Year 2013” ved den internationale bilevent ”Engine Expo 2013” i Tyskland. Den nye TwinAir gasmotor udmærker sig ved at være stærk og fleksibel takket være sin turbo, og samtidig kører den også glimrende på benzin. Faktisk har benzintanken samme størrelse som i en almindelig Fiat Panda eller Fiat 500L, da bilerne fra første udvikling har været forberedt til også at kunne køre på natur- og biogas. Derfor er gastankene integreret i bilens konstruktion. Dette giver også bilen en meget stor rækkevidde, når både gas- og benzintank er fyldt. 

Fiat-familien er blevet udvidet 

Fiat Panda har altid været indbegrebet af en ægte italiensk bybil med sin charme, lethed, rummelighed og kvalitet, og den nye naturgasdrevne udgave lever op til sine forfædres stolte arv. Designet på Pandaen er moderne og stilrent med det grafiske element kaldet ”squircle”, som henviser til et let afrundet kvadrat, som går igen på bilen i alt lige fra instrumenter til dørgreb. Alle versioner af den nye naturgasdrevne Panda har ESP, seks airbags og selvfølgelig fem døre som standardudstyr. Fiat 500L er storebror til den ikoniske livsstilsbil, og den kompakte MPV tilgodeser alle familiens ønsker til den ultimative familiebil. Fiat 500L er kun 415 cm lang, så selv om bilen er rummelig, er den stadig nem at overskue og let at parkere. Kabinen er meget fleksibel, for bagsædet kan forskydes, og takket være Fiats ”Fold&Tumble”-system kan det også klappes sammen let og hurtigt. Bagagerummet er på hele 396 liter og kan lynhurtigt og nemt udvides på mange forskellige måder. Bilen har 22 opbevaringsrum, og hver detalje i kabinen er designet til at være meget praktisk.

Fremtiden tilhører også gasbiler 

Uanset hvilken type bil man er til, bliver det ikke noget problem at erhverve sig en af de nye gasbiler. Fiats CNG-program omfatter alt fra Fiat Panda med den stærke TwinAir turbomotor samt den nye rummelige Fiat 500L til hele varebilsprogrammet – lige fra den praktiske Punto Van til den store Ducato. Fiat Professional tilbyder det bredeste udvalg af gasdrevne varebiler på markedet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start