Nu kommer Ford EcoSport – kompakt mini-SUV
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu kommer Ford EcoSport

EcoSport bliver en vigtig grundpille i Fords modelprogram, som står stærkere end nogensinde. Danske kunder kan fra de første weekender i januar møde det nye medlem af SUV-familien hos Fords mange forhandlere
Ford Danmark
12/12-2017 kl. 13:12

SUV'erne er hurtigt og sikkert ved at overhale de små mikrobiler i salgsstatistikkerne i Danmark, og med en andel af markedet for nye biler på 14,6 procent i de første 10 måneder af 2017* mod 12,4 procent i samme periode 2016 – og i oktober 2017 en markedsandel på hele 17,2 procent – har SUV-modellerne retning mod de mellemstore biler i Focus-klassen, som ligger på cirka 19,6 procent i de første 10 måneder af året.

Derfor er det med glæde, at Ford Danmark og Ford-forhandlerne i Danmark fra januar kan tilbyde eventyrlystne og pladshungrende kunder en ægte SUV i den kompakte klasse – en unik og attraktiv konkurrent til det stigende antal nye biler i mini-SUV-klassen. Den nye EcoSport lanceres til attraktive priser fra 207.580 kr.

Hvor mange konkurrenter blot er udgaver af minibiler, som er forhøjet med nogle få centimeter, så er EcoSport et selvstændigt design med synlig og mærkbar Ford-DNA, som med en karrosserihøjde på 171 cm med tagræling virkelig rager op over konkurrenterne – en højde som også giver den høje siddeposition, som netop er med til at gøre SUV'erne så populære.

EcoSport er den første lille SUV fra Ford i Europa, og op til den danske introduktion har den gennemgået en forvandling for at styrke dens mange fordele og for at inkorporere en masse spændende nyheder. Det gælder eksempelvis en ny manuel gearkasse, det vanedannende B&O PLAY-lydanlæg og infotainment- og nødopkaldssystemet SYNC 3 med 6,5” touchscreen (8” touchscreen fås som ekstraudstyr). 

Dansk modelprogram – tre moderne og stærke motorer med op til 140 hk

Den fornyede EcoSport har premiere i januar med tre stærke motorer. Der kommer ingen svag benzinmotor uden turbo med under 100 hk, men i stedet tre forskellige turbomotorer med kræfter nok til at slæbe og spurte, uden at det har en negativ effekt på brændstofforbruget. EcoSport fås med to benzinmotorer og en dieselmotor.

Benzinmotoren er Fords seks gange prisvindende EcoBoost-motor på 1 liter med tre cylindre, som i EcoSport fås i to styrker. I udstyrsvarianterne Trend og Titanium leverer den støjsvage og sparsommelige benzinmotor 125 hk og et omdrejningsmoment på 170 Nm fra så lavt som 1.400 o/min. Det imponerende lave brændstofforbrug på 19,2 km/l giver en CO2-udledning på blot 119 gram/km, og samme flotte tal gælder faktisk også for den stærkere udgave af EcoBoost-motoren med 140 hk (170 Nm), som køberne kan opleve for fuld styrke i EcoSport ST-Line. Alle udgaver af EcoSport leveres med en ny manuel gearkasse med seks trin.

EcoSport Trend kan udstyres med den moderne og særdeles effektive 1,5-liters TDCi-dieselmotor med en ydelse på 100 hk. Som det er typisk for moderne dieselmotorer er den kultiveret, smidig – og selvfølgelig yderst sparsommelig. Med 215 Nm er det maksimale drejningsmoment højt, og EcoSport med dieselmotor er derfor den helt rette bil til kunder, som tilbagelægger mange kilometer og ofte transporterer familie, venner og tungt gods. Med 24,4 km/l er det gennemsnitlige forbrug prisværdigt lav, og CO2-udledningen er på samme måde lavt med blot 107 gram/km. Alle udgaver af EcoSport må køre med en anhængervægt på op til 900 kilo (med bremser).

Tre versioner – alle med usædvanlig højt udstyrsniveau

Selv om EcoSport er den mindste af Fords SUV-modeller, er de tre udstyrsniveauer meget omfattende, og den nye SUV kan bestilles med udstyr, som ellers kun ses i de større og dyrere bilklasser. I Danmark fås EcoSport som veludstyret Trend, luksuriøs Titanium og endelig som dynamisk-sportslig ST-Line.

EcoSport Trend

Udstyrsmæssigt er det ikke til at se, at EcoSport Trend er basisversionen. EcoSport Trend, der som sagt kommer enten med EcoBoost-benzinmotoren med 125 hk eller TDCi-dieselmotoren med 100 hk, har som standard aircondition, tågeforlygter, 16” fælge, el-betjente sidespejle med varme, opvarmede forsæder, læderrat, midterkonsol med forskydeligt armlæn, radio med 4,2” skærm, Bluetooth, seks højttalere og USB-indgang. EcoSport 1,0 EcoBoost Trend koster fra 207.580 kr., mens dieselversionen 1,5 TDCi Trend fås fra 217.710 kr.

EcoSport Titanium

EcoSport Titanium, kombineret med EcoBoost-benzinmotoren med 125 hk, er den luksuriøse SUV med et væld af flotte detaljer og et righoldigt komfortudstyr. I forhold til den allerede veludstyrede Trend har EcoSport Titanium fartpilot, regnsensor, parkeringssensorer bag, 16” alufælge, sæder med betræk delvist i læder, automatisk klimaanlæg, tagræling med sølvfinish, nøglefri start via Ford Power-startknappen, kromdetaljer på eksteriøret, el-foldbare sidespejle og SYNC 3 infotainment- og nødopkaldssystemet med en krystalklar og ergonomisk placeret 6,5” touchscreen – og merprisen i forhold til Trend med samme motor gør EcoSport Titanium til et solidt tilbud i mini-SUV-klassen: 20.430 kr. er den meget overskuelige prisforskel. EcoSport 1,0 EcoBoost Titanium fås fra 228.010 kr.

EcoSport ST-Line

Merprisen for at springe fra den luksuriøse EcoSport Titanium med EcoBoost-benzinmotoren til den dynamiske og sportsligt designede EcoSport ST-Line, som har et klart designmæssigt tilhørsforhold til Fords kraftige ST-modeller, holder sig på et endnu lavere niveau: 6.660 kr. 

At vælge EcoSport som ST-Line med EcoBoost-motoren giver usædvanligt god mening, når man ser på indholdet i ”pakken”.

Motoren er den kraftigste udgave med hele 140 hk, og det flotte ST-Line-bodykit er et statement i sig selv. Der er skruet op for designet med 17” alufælge i mørk finish, sidespejle og tag i kontrastfarve, tagrælinger i sort finish, mørktonet grill og en hel række andre detaljer. I kabinen er der sportssæder med Dinamica dellæder, læderrat og -gearknop med røde syninger og pedaler i rustfrit stål. Udstyr som fartpilot, automatisk klimaanlæg, regnsensor, parkeringssensorer bag og SYNC 3 infotainmentsystemet med automatisk nødopkald og 6,5” touchscreen er selvfølgeligheder på listen over standardudstyr. EcoSport ST-Line har blandt andet også sportsundervogn, som gør køreegenskaberne endnu skarpere. Prisen for EcoSport 1,0 EcoBoost starter ved 234.670 kr., og EcoSport ST-Line kan også vælges med den stærke og økonomiske TDCi-dieselmotor på 1,5 liter. Prisen for denne starter ved 239.530 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start