Nissan udvikler GT-R-drone: 0-100 km/h på kun 1,3 s
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nissan udvikler GT-R-drone: 0-100 km/h på 1,3 sek

Nissan udvikler højtydende højteknologisk GT-R-drone. Et racerløb mellem bil og drone giver en forsmag på Nissans fejring af den legendariske GT-R i forbindelse med Goodwood Festival of Speed (23.-26. juni)
Nissan Nordic Danmark
29/06-2016 kl. 10:00

Nissan har i dag præsenteret en GT-R-drone – en af verdens hurtigst accelererende FPV-racerdroner (FPV = First Person View).

Dronen er udviklet til at kunne følge med den nye Nissan GT-R modelår 2017, mens den filmer på banen, og – præcis ligesom bilen – er den udstyret med nyeste præstationsfremmende teknologi.

GT-R-dronen er specialudviklet af World Drone Prix Champions, Tornado XBlades Racing, og den har en særlig racerløbstilpasset konfiguration og meget lav luftmodstand, så den kan accelerere fra 0-100 km/h på blot 1,3 sek.

For at vise begge maskiners talenter konkurrerede GT-R-dronen med GT-R gadebilen på den krævende Silverstone-racerbane.

Begge maskiner er udstyret med fantastisk teknologi og ingeniørkunst for at opnå maksimale præstationer både ved kørsel ligeud og i sving. GT-R overfører kraften fra 3,8-liters V6 24V-motoren med dobbelt turbo til alle fire hjul: GT-R-dronen opnår en utrolig acceleration ved hjælp af fire propeller med 2.000kV XNova-motorer og en racerløbsspecifik Sky-Hero quadcopter-ramme.

Nissan NISMO-køreren Ricardo Sanchez sad bag rattet i den nye GT-R, og James Bowles, som blev British National Drone Racing champion i 2015, styrer GT-R-dronen i en særligt indrettet 19,2 km lang bane på Silverstone.

Den nye GT-R modelår 2017 har været igennem de største ændringer af bilen, siden R35-modellen blev lanceret i 2007. I modsætning til dronen er GT-R udstyret med nye aerodynamiske funktioner, som har til formål at holde bilen klæbet til asfalten.

Selv om dronen accelererer hurtigere end bilen, varer det ikke længe, før hjulene indhenter propellerne: GT-R-dronen har en tophastighed på ca. 185 km/h, mens bilen kan køre 315 km/h.

Selv med GT-R bilens fantastiske firehjulstrækkoncept, kan det ikke matche dronens ultimative adræthed med en vendediameter på blot 0,3 m. Den skræddersyede opsætning gør det muligt for den at udføre hårrejsende manøvrer med utrolig præcision og adræthed.

Begge maskiner vil desuden kunne ses på Goodwood Festival of Speed.

Du kan se mere om Nissan og mærkets modeller – inkl. GT-R – på: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start