Gyllevognen - At kende hinanden er vejen frem her
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mødet med gyllevognen

Se animationsfilmen: At kende hinanden er vejen frem her
Færdselsgruppen
26/03-2015 kl. 18:00

Traktorførere og medtrafikanter skal lære at forstå hinanden bedre

Antallet af trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer er involveret, skal ned. Derfor er politiet i Midt- og Vestjylland og landbrugserhvervet gået sammen om en trafikkampagne, der lanceres i dag, d. 26. marts.

Kampagnens omdrejningspunkt en animationsfilm, der kærligt og ærligt sætter spot på, hvordan vi gebærder os i trafikken, og hvordan vi sammen kan gøre vejene mere sikre. Filmen kan ses herunder.

          Vi er i landbrugssektoren bevidste om, at vi fylder meget på vejene, og at vi skal gøre vores for at nedbringe antallet af ulykker. Vi begyndte derfor at arbejde på en trafiksikkerhedskampagne. Da vi samtidig blev inviteret til et møde af Midt- og Vestjyllandspoliti for at sætte fokus på trafiksikkerheden med langsomtgående køretøjer var det oplagt at arbejde sammen, fortæller Mogens Kjeldal Danske Maskinstationer & Entreprenører, der er tovholder for Færdselsgruppen, der står bag kampagnen. Gruppen består af medlemmer fra forskellige organisationer med tilknytning til landbruget.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi konstaterer man, at der hvert år er for mange ulykker med landbrugskøretøjer på regionens mange landeveje.


          Det er en stor udfordring for os, og vi vil gerne gå gerne nye veje for at finde løsninger, der skaber tryghed på vejene for både føreren af de langsomtgående køretøjer og bilisterne, fortæller leder af færdselsafdelingen, Henrik Glintborg.

 

          Vi valgte at gå til problemet ved at involvere de lokale interessenter på en ny måde. Det kaldes ”co-creation”, hvor vi sammen ser på problemet.  Arbejdet var en øjenåbner for alle parter og gav mange spor, der kunne være relevante at arbejde med. Deltagerne blev klogere på hinanden og deres ageren i trafikken. I fællesskab valgte vi at fokusere kampagnen på at skabe gensidig forståelse mellem fører og bilister for, hvordan man opleves i trafikken og hvordan man sammen kan gøre vejene mere sikre, fortæller Dorte-Pia Ravnsbæk, Midt- og Vestjyllandspoliti.

 

          I gruppen var den første tanke, at kampagnen alene skulle rettes mod maskinførerne. Men vi fandt ud af, at det var vigtigt at nå en langt bredere målgruppe. Det centrale har været at vise, hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden sikkert på vej, fortæller Kathrine Blæsbjerg fra Landbrug & Fødevarer, som koordinerer trafikkampagnen for Færdselsgruppen.

 

          At ændre adfærd er meget svært. Det kræver, at vi står sammen og holder fast i et langt træk. Men jeg vil gerne understrege, at små hensyn gør en stor forskel”, afslutter Henrik Glintborg.

 

Færdselsgruppen består af: Danske Maskinstationer & Entreprenører, Dansk Agroindustri, Danske Sukkerroedyrkere, Dansk Maskinhandlerforening, SEGES og Landbrug & Fødevarer. Kampagnen er støttet af Østifterne.

Del med en ven

0 personer snakker om “Mødet med gyllevognen

  1. Hmmh – jeg håber de laver den video med Ukrainske/Polske/Litauiske undertekster, ellers når den vist ikke ud til ret mange i målgruppen på landbrugssiden…..

  2. Den er for lang, den fænger ikke, men budskabet siver da muligvis alligevel ind.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start