Le Mans: Toyota Motorsport stiller to hybridracerbiler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Le Mans

Toyota præsenterer holdet til Le Mans
Toyota
23/02-2012 kl. 09:00

Toyota Motorsport stiller til start med to hybridracerbiler i årets 24-timers løb på Le Mans til juni. Forleden blev kørerne til den ene bil præsenteret. Nu er de tre kørere i bil nummer to også klar.

Det bliver Anthony Davidson, Hiroaki Ishiura og Sébastien Buemi, der skal sidde bag rattet på Toyotas anden hybridracerbil i den hurtigste klasse LMP1 i årets 24-timers løb på Le Mans. Dermed har verdens førende bilproducent inden for hybridteknologi holdet klar til det prestigefyldte franske motorløb.

Forleden præsenterede den japanske bilgigant tre meget kompetente kørere, der skal styre den ene af Toyotas to biler på Le Mans i skikkelse af rutinerede Alex Wurz, Østrig, Nicolas Lapierre, Frankrig og Le Mans-debutanten japanske Kazuki Nakajima. De tre sidste kørere i bil nummer to er også alle herrer med betydelig erfaring.

Briten Anthony Davidson har bl.a.vundet 12-timers løbet på Sebringen og seks-timers løbet på Spa, mens japaneren Hiroaki Ishiura tilfører teamet god erfaring efter deltagelse i bl.a. den hårde Super GT-serie i hjemlandet og 24-timers løbet på Nürburgring i 2011. Schweiziske Sébastien Buemi får sin ilddåb som kører i et langdistanceløb med deltagelsen på Le Mans. Han fortsætter sideløbende som tredjekører for Red Bull Racing i Formel 1.

Toyota Motorsport stiller til start i Le Mans med to hybridracerbiler, der helt som en hybrid-gadebil kører på en effektiv kombination af el og benzin. Bilens 3.4 liters V8 motor suppleres således ved acceleration af en kraftig elmotor og er rent faktisk i stand til at køre på el alene over en kortere strækning. Det giver både en hurtigere og brændstofbesparende acceleration ud af kurverne.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start