Opel Astra 2,0 CDTI med Start/Stop - Længere på literen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Længere på literen

Opel Astra 2,0 CDTI får Start/Stop
Opel
05/04-2011 kl. 20:00

Opel Astra 2,0 CDTI med 160 hk får Start/Stop funktion, der forbedrer EU-normen ved blandet kørsel til 22,2 km/l svarende til 119 gram CO2 pr. km. Forbruget i bytrafik er forbedret med op til 13 procent afhængig af kørselsmønsteret.

Opel Astra 2,0 CDTI med 160 hk kan nu udstyres med Start/Stop, der forbedrer brændstofforbruget ved blandet kørsel fra 20,8 km/l til 22,2 km/l ifølge EU-normen. I sagens natur opleves den største besparelse ved bytrafik, hvor forbruget reduceres med op til 13 procent i forhold til samme version uden Start/Stop afhængig af kørselsmønster. Som stationcar bliver EU-normen for Astra med Start/Stop 21,3 km/l. 

Astra med 2 liters dieselmotor med Start/Stop kommer til Danmark efter sommeren, når det nye modelår begynder i september. Astra kan dog leveres med Start/Stop allerede nu. Astra 1,3 CDTI ecoFLEX med 95 hk fik Start/Stop i begyndelsen af i år. Her er forbruget efter EU-normen 25,6 km/l.

Der er kun få synlige forskelle på versioner med Start/Stop og dem uden. Alle Opel biler med Start/Stop har en ’Autostop’ indikation i omdrejningstælleren. Når motoren stopper automatisk for eksempel i forbindelse med stop foran et rødt lys, falder omdrejningstælleren til ro ved ’Autostop’ indikationen, så man tydelig kan se, at motoren ikke er stoppet ved en fejl og skal startes med nøglen. Systemet består desuden af mere end 20 nye software programmeringer og mekaniske komponenter – blandt andet en kraftigere startermotor, et ekstra kraftigt batteri, intelligent batteristyring og en ’eco’ knap, der gør det muligt for føreren at afbryde Start/Stop funktionen, hvis man ikke ønsker motoren skal stoppe.  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start