Citroën Divine DS - Konceptbil koncentrat af DS
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Konceptbilen Divine DS

Koncentrat af DS
Citroën
08/09-2014 kl. 14:30

Konceptbilen DIVINE DS er designet og udviklet i Frankrig og udtrykker DS mærkets kerneværdier:

. unik formgivning
Konceptbilen er en kompakt (4,21 m) 4-dørs sedan i en metalgrå lakering, som reflekterer lyset, så det understreger bilens kraftfulde design. Karrosseriets former fremhæves desuden af stærke grafiske elementer, som f.eks. ”DS Wings” fronten.

DIVINE DS har en elegant profil og et meget avanceret tag. Det udvendige design harmonerer fint med den eksklusive kabine, som med sin dristige indretning udtrykker DS modellernes avancerede og raffinerede karaktér.

. mod til at gå nye veje
Med konceptet ”Hypertypage” viser DIVINE DS en ny tilgang til indretning af kabinen. Det er inspireret af den fineste haute couture og giver kunden mulighed for at vælge mellem tre former for interiør alt efter kundens aktuelle ønsker. Hvert interiør har sin helt egen karaktér.

. fransk elegance
Konceptbilen gør op med mange vante forestillinger, og DIVINE DS viser resultatet af et fascinerende møde mellem bilernes verden og berømte firmaer fra andre universer. Det gælder f.eks. eksklusivt broderiarbejde fra Lesage og krystaller fra Swarovski.

. teknologi i formgivningens tjeneste
Takket være avanceret teknologi kan bilens profil gøres ”levende”. Forlygterne har ”rullende” afviserblink og Laser teknologi, og taget er udformet med felter, der ligner krybdyrskæl, og det ene af felterne kan åbne sig for at lade bakkameraet kigge bagud.

Teknologien spiller også en central rolle i kabinen, hvor førerpladsen er udformet som et cockpit med digital instrumentering i form af en 10,4 tommer touchscreen.

Konceptbilen DIVINE DS er netop præsenteret i Paris, hvor den skal vises på en særlig eksklusiv ”concours d’élégance” i Chantilly lidt nord for Paris og siden på den store biludstilling i Paris, der er åben for publikum fra den 4. til den 19. oktober 2014.

AVANCERET DESIGN

DIVINE DS er 4,21 lang og 1,98 meter bred. Højden er blot 1,35 meter, og føreren sidder lavt som i en sportsvogn.
Bilen er formgivet som en kompakt 4-dørs bil, der står solidt plantet på underlaget med sine 20 tommer hjul. Det dynamiske design fremhæves af den måde lyset reflekteres i den eksklusive metalgrå lakering og kromelementerne med mønster.

Den brede front er udformet med ”DS Wings”, som blev lanceret på DS 5LS og DS 6. Den er udsmykket med flere forskellige nuancer krom, der er formet som ”svævende” diamanter i forskellig størrelse og som giver en særlig dybdevirkning i fronten.

Set i profil understreges det elegante design af en linje der starter rundt om baglygterne og løber frem til fronten af bilen. Den fremhæves af en kromliste, der samtidig diskret skjuler dørgrebene.

Meget karakteristisk er udformningen af taget, der er opdelt i felter, som ligner krybdyrskæl. Felterne spiller på kontrasten mellem mat og blank, gennemsigtig og ikke gennemsigtig overflade, og det giver en flot virkning i lyset, både set udefra og fra kabinen. Felterne fortsætter ned på ”bagruden”, og krybdyrmønsteret går igen på sidespejlene og på midterkonsollen i kabinen.

AVANCEREDE VALG I KABINEN

Kabinen er også ret så avanceret. Førerpladsen er indrettet som et cockpit, hvorimod instrumentbordet ved passagersædet nærmest svøber sig omkring det som et stykke klæde. Forarbejdningen er særdeles gennemført, og der er anvendt meget eksklusive materialer, som f.eks. stene på kontakter og belægning i hvidguld. Hertil kommer de eksklusive lædersæder i fineste forarbejdning med urlænkeeffekt i en ny og mere grafisk form.

DIVINE DS viser for første gang det nye koncept ”Hypertypage” for valg mellem forskellige former for interiør, der er inspireret af ”haute couture”. Det betyder, at beklædningen på instrumentbord og døre kan skiftes på blot 15 minutter, og at kunden kan vælge mellem tre meget forskellige slags interiør, så bilens interiør afstemmes til det aktuelle behov: ”Mâle”, ”Parisienne Chic” og ”Fatale Punk”.

”Mâle” med en vekselvirkning mellem naturmaterialer som karbonfiber, der bruges som stof, og læder. Det giver et maskulint univers, hvor forarbejdningen afrundes af stikninger i rødt og sort.

”Parisienne Chic” med et raffineret og elegant interiør, inspireret af de fineste franske modehuse inden for haute couture. Blandt de eksklusive materialer er elfenbensfarvet læder og plissé i silkesatin, som er broderet med perler og krystaller. Broderierne med reference til DS-logoet er udført af det berømte modehus Lesage.

”Fatale Punk” med et mere pågående interiør. Det dybsorte læder er dekoreret med krystaller, hvor syningen leder tankerne hen på piercing. Dørene er beklædt med Crystal Fabric Swarovski, der består af et hav af små krystaller.

AVANCERET TEKNOLOGI – EN LEVENDE PROFIL

Forlygterne er inspireret af DS 3 med LED-moduler, som ligner diamanter, og nedenunder Crystal Fabric de Swarovski, der giver et helt særligt liv til lygterne. Lygterne er opbygget med ”rullende” afviserblink og Laser teknologi. Laser teknologien på DIVINE DS består af to kraftige laserdioder pr. modul, og giver en belysning af vejen som er 50 % mere effektiv end LED lygter. Laserdioderne arbejder ved hastigheder over 60 km/t. Lyset generer ikke de modkørende, da de registreres af kameraer, som automatisk regulerer lyskeglen.

Baglygterne er full LED teknologi, som bliver ”levende” ved hjælp af ”krybdyrskæl”, der trækker sig sammen, når det er mørkt eller når bilen bremser. Sammen med de ”rullende” afviserblink giver det en næsten magisk effekt.

Bagruden er beklædt med felter som løfter sig for at optimere aerodynamikken. Under et af felterne er der monteret et bakkamera, som sikrer udsynet bagud.

Et andet eksempel på avanceret teknologi er indretningen af førerpladsen som et cockpit med en 10,4 tommer touchscreen, der er placeret i loftet, og fungerer som skærm for bakkameraet. Hertil kommer head-up display og holografisk visning af navigationen bag rattet, så føreren ikke skal flytte blikket fra vejen.

Motoren i DIVINE DS er en 1.6 THP turbobenzin med direkte indsprøjtning, som yder 270 hk ved 6.000 o/m og har et max. moment på 330 Nm i et meget bredt arbejdsområde fra 1.900 til 5.500 o/m. Motoren er en Euro6 og udleder blot 145 g CO2 pr. km.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start