KIA Soul - Belønnes med red dot-designprisen 2014
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

KIA Soul belønnes

Med red dot-designprisen 2014
KIA
26/03-2014 kl. 13:30

Den helt nye KIA Soul er blevet tildelt en prestigefyldt red dot-designpris og følger dermed i den flotte forgængermodels fodspor.

Som anerkendelse af bilens oprette, selvsikre udstråling, de brede skuldre, den ikoniske udformning af ruderne og SUV-frihøjden kårede red dot-juryen den nye generation af Soul som vinder i kategorien Product Design 2014 – samme pris, som den første generation af Soul vandt i 2009.

Det er den anden store designpris til den nye Soul, som følger blot få uger efter succesen i de højt respekterede “iF-design awards”.

Den nye model, som har den helt nye platform, der deles med den nuværende generation af KIA cee'd, lanceres i Europa den 29. marts.

Den nye KIA Soul blev designet af KIAs designteam under ledelse af Peter Schreyer, som er President og Chief Design Officer hos KIA Motors Corporation og Hyundai Motor Group. Schreyer stod også bag designet af den originale model, der som den første koreanske bil blev belønnet med en red dot-designpris i 2009. Denne første anerkendelse blev fulgt af adskillige andre red dot-priser, og den nye KIA Soul er den 11. KIA model, der vinder den prestigefyldte pris.

Peter Schreyer udtalte følgende: “Jeg er især glad for denne anden red dot-designpris til KIA Soul. Da første generation af modellen blev introduceret, bidrog prisen i høj grad til at skabe opmærksomhed om KIA Soul og KIAs markante designsprog hos et bredere publikum.

“Den store udfordring, som vi stod overfor, da vi skulle designe anden generation, bestod i at bibeholde KIA Souls stærke, individuelle karakter og samtidig tilføre designet noget nyt. Den opgave har vores designteam løst på fremragende vis. Den nye KIA Soul har en meget mere moden og “voksen” fremtoning, og modellens dristige og markante personlighed kommer endnu mere til udtryk”.

Designet af KIAs anden generation af Soul er inspireret af konceptbilen KIA Track'ster, der blev vist i forbindelse med Chicago Auto Show 2012. Ligesom konceptbilen har produktionsmodellen et stort trapezformet luftindtag nederst, lavtsiddende tågeforlygter helt ude i siderne af den forreste kofanger, KIAs tiger nose-signaturkølergrill og en bagende i avantgarde-design med det unikke, “flydende” indfarvede panel på bagklappen.

Den høje kvalitet og komfort i kabinen gør anden generation af modellen endnu mere attraktiv.

Førsteklasses komfort, tofarvet karrosseri og 7 års garanti

Som supplement til det flotte design er interiøret i den kompakte SUV kendetegnet af materialer i høj kvalitet, som blandt andet viser sig ved større brug af bløde materialer og nye komfortfeatures i premiumklassen som fx ventilerede forsæder, opvarmede for- og bagsæder, elektrisk indstilleligt førersæde, opvarmet rat, 8″ navigationssystem og Infinity® Premium-soundsystem (afhængigt af udstyrsvariant og ekstraudstyr).

Den nye Soul er også den første KIA, der er tilgængelig med tofarvet karrosseri (med tag i kontrastfarve som ekstraudstyr). Som det var tilfældet med første generation af modellen, vil kunderne også kunne vælge mellem en lang række individualiseringsudstyr til den nye model.

Den nye model er tilgængelig med to moderne 1,6-liters motorer – en benzinmotor med direkte benzinindsprøjtning og 132 hk og en turbodieselmotor med 128 hk.

Som alle de øvrige KIA modeller er den nye Soul omfattet af KIAs 7 års kvalitetsløfte inklusive KIAs unikke garanti på 7 år/150.000 km, 7 års KIA mobilitetsgaranti og 7 års KIA navigationsopdatering (til fabriksmonterede navigationssystemer). Desuden kan Soul fås med en 7 års KIA serviceaftale (tilkøb), som kan købes hos de deltagende forhandlere indtil den 30. juni 2014).

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start