KIA løfter sløret for den helt nye Rio
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

KIA løfter sløret for den helt nye Rio

KIA løfter sløret for den helt nye Rio forud for premieren ved paris motor show
KIA Danmark
01/09-2016 kl. 18:00

Den helt nye, fjerde generation af KIA Rio får verdenspremiere den 29. september på 2016-udgaven af Mondial de l’Automobile i Paris. I dag afsløres Rio og dens progressive nye udvendige og indvendige design for første gang globalt med en eksklusiv række billeder.

Designet af den nye Rio blev ført an af KIAs designstudier i Tyskland og Californien i tæt samarbejde med koncernens globale designhovedkvarter i Namyang i Korea. Den nye Rios fremtoning er karakteriseret ved lige linjer og bløde overflader, hvilket giver bilen et markant og selvsikkert nyt look.

Progressivt udvendigt design

Foran er Rio udstyret med den seneste version af KIAs tiger-nose-signaturkølergrill, som nu er blevet kortere i højden og bredere hen over bilens front. Integrerede projektionsforlygter med to funktioner – som er kortere og mere skulpturelle end på forgængermodellen – har en ny U-formet LED-lyssignatur. Ændringer af bilens front, herunder muligheden for at bevæge tågeforlygternes position udad inden for den forreste kofanger, er designet til at give fornemmelsen af mere bredde rent visuelt og dermed give et mere robust overordnet look. Den nye Rio er blevet 5 mm bredere (øget til 1.725 mm), hvilket også er med til at understrege denne effekt.

I profil har den fjerde generation af Rio en længere, mere afbalanceret fremtoning, som opnås med en lang motorhjelm og længere overhæng foran, en 10 mm længere akselafstand (op til 2.580 mm), en tyndere, mere lodret C-stolpe og et kortere overhæng bagpå. Hvad angår de overordnede mål, er den nye bil blevet 15 mm længere end forgængeren (nu 4.065 mm lang) og 5 mm lavere i højden (nu 1.450 mm). Lige, klart definerede linjer forløber i hele bilens længde fra bilens skulder og ned langs dørene, hvilket også er med til at få bilen til at se mere langstrakt ud og give den et mere robust og selvsikkert udseende.

Bagenden på Rio er nu mere lodret med en næsten lodret bagrude og et kortere overhæng. Den lige linje, som forløber fra kølergrillen, gennem forlygterne og videre op langs toppen af dørene, fortsætter rundt om bag på bilen og kombineres med smallere, mere skulpturelle baglygter, som nu omfatter en ny pilformet LED-lyssignatur. Ligesom fronten på bilen, som syner bredere, sørger designet af bagenden på den nye Rio samlet set for at give bilen en stærkere fremtoning.

Moderne, førerorienteret kabine

Den nye KIA Rio tilbyder bilister et moderne nyt kabinedesign med en skulpturel udformning og med en mere ergonomisk indretning end forgængermodellen.

Som det er tilfældet udvendigt på bilen, forløber der lige linjer i hele instrumentpanelets bredde, hvilket kendetegner kabinens form, giver kabinen en bredere fremtoning og desuden øger fornemmelsen af plads til personerne i bilen.

Selve instrumentpanelet er nu vinklet mod føreren, og i midten af det er der placeret et nyt infotainmentsystem – et ”flydende” HMI (human-machine interface) – med en touchscreen i høj opløsning til betjening af Rios audio- og navigationssystemer samt nye systemer til opkobling. Med det nye HMI har KIA været i stand til at reducere antallet af knapper i midterkonsollen.

Den nye Rio fås med sort eller gråt stofindtræk eller med sort eller gråt kunstlæder. Med den ”røde pakke” til Rio får køberne mulighed for at få sort kunstlæderindtræk med røde detaljer til sæderne i hele kabinen. I hele kabinen er der detaljer i sort højglans samt metaldetaljer, som giver den en mere moderne finish.

Produktionen starter i slutningen af 2016

Den helt nye Rio tilbyder køberne klassens bedste praktiske egenskaber og sikkerhedsteknologi, de nyeste opkoblingsmuligheder samt mere sikre og dynamiske køreegenskaber.

Med mere end 473.000 solgte eksemplarer på verdensplan i 2015 er KIA Rio den bedst sælgende model på verdensplan fra den koreanske producent. Produktionen af den nye generation til Europa vil starte hen imod slutningen af 2016. KIA Import Danmark forventer at kunne lancere den nye Rio i løbet af marts næste år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start