KIA AFSLØRER ON-BOARD ELEKTRISK LØBEHJUL MED EN RÆKKEVIDDE PÅ 20 KM
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kia afslører on-board elektrisk løbehjul

Med integration af et nyt koncept i fremtidige KIA modeller, vil fremtidig pendling kunne starte og slutte på et elektrisk løbehjul.
Kiamotors Danmark
27/08-2019 kl. 13:09

KIA koncernen har udviklet en ny prototype på et elektrisk løbehjul, som bygger på det oprindelige koncept, der blev præsenteret på CES 2017. Modellen har baghjulstræk, et meget effektivt litium-batteri og stilfulde for- og baglygter.

Med integration af det nye koncept i fremtidige KIA modeller, vil det muliggøre nulemission-mobilitet på de første og sidste kilometer af pendlingen. Når løbehjulet er monteret på bilen, oplades det automatisk ved hjælp af elektricitet, der produceres under kørslen, hvilket sikrer, at brugeren kan afslutte sin transport problemfrit.

Løbehjulets baghjulstræk er nøglen til en øget sikkerhed og stabilitet, da det placerer vægten bagerst. Derudover har koncernens ingeniører tilføjet affjedring af forhjulet for at give en mere jævn kørsel selv på ujævne underlag.

DongJin Hyun, som er leder af koncernens Robotics Team, udtaler: “Dette er et integreret personligt løbehjul, der kan blive aktuel i fremtidige bilmodeller fra KIA. Vi ønsker at gøre vores kunders liv så let og underholdende som muligt. Vores elektriske løbehjul gør de første og sidste kilometer af pendlingen til en leg, samtidig med at det hjælper med at reducere overbelastning og emissioner i centrum af byerne. ”

Den seneste version af KIAs elektriske løbehjul har et 10,5 Ah litium-batteri, som giver en tophastighed på 20 km/t. Og det er tilstrækkelig til en rækkevidde på omkring 20 km på en enkelt opladning.

Med en vægt på 7,7 kg samt et unikt foldbart design er løbehjulet praktisk og kompakt at have med. Brugervenligheden forbedres yderligere af en digital skærm, der viser batteristatus og hastighed. Det nye løbehjul egner sig også til kørsel om aftenen, da det er udstyret med to stilfulde LED-forlygter og to baglygter.

Teamet bag det nye koncept planlægger allerede at udvikle potentialet yderligere med et fremtidigt regenerativt bremsesystem, for at øge løbehjulets rækkevidde med 7%.

De igangværende bestræbelser på at give KIA kunderne en emissionsfri mobilitet på de første og sidste kilometer går godt i spænd med de tendenser, der fremhæves i forskningsdata fra den globale konsulentvirksomhed; McKinsey & Company. Deres forskning viste, at markedet for ”Last Mile Mobility” i USA, Europa og Kina forventes at stige til 500 milliarder USD i 2030.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start