Jeep - Amerikansk legende med fornyet muskelkraft
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Jeep er tilbage

Amerikansk legende med fornyet muskelkraft
Jeep
30/01-2014 kl. 14:00

Siden 1941 har den legendariske Jeep® leveret den amerikanske drøm om frihed, eventyr og råstyrke i én og samme bil. Nu er den ikoniske firehjulstrækker tilbage i Danmark med lanceringen af de to modeller Grand Cherokee og Wrangler, der kombinerer Jeeps unikke off-road evner med kompromisløs luksus og teknologi.

Jeep® er kendt som firehjulstrækkernes ukronede konge. Det ikoniske bilmærke, der blev udviklet i USA under anden verdenskrig, har siden sin fødsel som militært køretøj stået for værdier som frihed, eventyrlyst og amerikansk off-road livsstil. Med modellerne Grand Cherokee og Wrangler har Jeep® formået at følge den teknologiske udvikling, og efter en lille pause er begge modeller nu klar til at generobre det danske marked.

”Den udvikling, vi er vidne til på markedet i disse år, er, at forbrugerne stiller større og større krav til teknologi og effektivitet. Bilister i dag er nysgerrige og opdaterede på de seneste teknologiske fremskridt og har en meget aktiv livsstil. Derfor er vi stolte af at kunne genintroducere Jeep® på det danske marked med modellerne Grand Cherokee og Wrangler, der på hver deres måde matcher markedets krav til teknologi og køreegenskaber i en moderne SUV,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark.


Firehjulstrækker i luksusklassen

Jeep Grand Cherokee kommer til landet i en helt ny udgave, der sprudler af amerikansk luksus og styrke -indvendigt som udvendigt. Grand Cherokee kommer i versionerne Limited og Summit, der begge er udstyret med eksklusive designelementer og alt, hvad man kan tænke sig i standardudstyr. Fronten og kølergrillen er markant og elegant og giver bilen et dominerende og stilfuldt udtryk. Og under kølerhjelmen finder man en kraftfuld 3-liters V6 Multijet dieselmotor med 250 hestekræfter, som med et drejningsmoment på 570 nm ved 2.000 omdr./min. er klar til at trække helt op til 3.500 kg på et anhængertræk.

På udstyrssiden byder alle Jeep Grand Cherokee på et overdådigt standardudstyr, bl.a. med el-betjente forsæder, Xenon gasforlygter, elektrisk betjent bagklap, opvarmede for- og bagsæder, varme i rattet, parkeringssensor for og bag, bakkamera, en stor 8,4” touch screen med Bluetooth, DAB-radio, mediaplayer og stort lydanlæg med 9 højtalere og subwoofer – samt meget mere.

Brændstoføkonomien er sat i højsædet med en helt ny otte-trins automatgearkasse. Og der er stil over interiøret, der emmer af kvalitet og overskud med komfortable sæder i læder og designdetaljer i træ på det overskueligt indrettede instrumentbord.

Alle Jeep Grand Cherokee er udstyret med permanent firehjulstræk, og topversionen Summit har yderligere elektronisk styret differentialespærre på forakslen samt luftaffjedring, som hjælper til endnu bedre fremkommelighed ved kørsel i terræn.

Originalen over dem alle

Jeep Wrangler er en arketype i autoindustrien, og modellens DNA kan spores helt tilbage til den originale Willys Jeep, der var med til at vinde anden verdenskrig for de Allierede. Til trods for gennemgribende moderniseringer er Wrangler tro mod sit ophav, og stilen er stadig i tråd med stamtavlen, der rækker tilbage til 1941. Den autentiske Wrangler introduceres med en firecylindret turbodieselmaskine på 2,8 liter med 200 hestekræfter og et omdrejningsmoment på 460 nm ved 1600 omdr./min. På designsiden er der tale om klassisk Wrangler-stil i et opdateret look med rene linjer, designet til hårdt brug i terrænet. Indendørs har en evolution fundet sted, som blandt andet er resulteret i et ergonomisk korrekt instrumentbræt, læderrat med fartpilot og ratbetjent radio. På lydsiden er Wrangler heller ikke gået ned på udstyr, og Wrangler kommer med et indbygget Alpine Sound System med seks højtalere og subwoofer. Her er altså tale om et møde mellem moderne teknologi og historisk design.

Forhandlernetværk

Jeep® bliver solgt hos to danske forhandlere. Det drejer sig om Hersild & Heggov v/Djarlo Automobiler A/S i Nærum nord for København, samt hos ATbiler A/S i Fredericia. Desuden er der ni servicepunkter, fordelt over hele landet, hvor kunder kan få serviceret deres Jeep biler.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start