Toyota - Hybridbiler sælger som aldrig før i Danmark
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hybridbiler sælger som aldrig før i Danmark

Verdens største bilproducent Toyota dominerer markedet for hybridbiler
Toyota
11/01-2015 kl. 10:00

Med godt 1.400 solgte hybridbiler i Danmark i 2014 har salget aldrig nogensinde før været højere. Verdens største bilproducent Toyota dominerer markedet for hybridbiler totalt og satte ny rekord med over 1.300 solgte hybridbiler i fjor svarende til 93 procent af markedet i Danmark.

Salget af hybridbiler i Danmark boomer som aldrig før. Således endte hybridbilsalget i Danmark i 2014 på rekordhøje 1.435 hybridbiler, og antallet af hybridbiler på de danske veje har aldrig været højere.

Den største spiller på hybridbil-banen er Toyota, der solgte 1.331 hybridbiler i Danmark i fjor. Det er rekord for den japanske bilgigant og sætter en tyk streg under bilproducentens dominans på markedet for hybridbiler. Med rekordsalget i 2014 tegnede Toyota sig nemlig for hele 93 procent af salget af hybridbiler i Danmark.

Det er ikke kun i Danmark, at verdens største bilproducent Toyota dominerer hybridbil-markedet. Toyota rundede i oktober i fjor på verdensplan 7 mio. solgte hybridbiler siden introduktionen af verdens første masseproducerede hybridbil Prius i 1997.

Her 18 år senere markedsfører Toyota globalt 27 forskellige hybridbiler og én plug-in hybridbil. I Danmark står fem forskellige hybridmodeller på salgslisten med Yaris som den mest solgte. Der blev i 2014 indregistreret over 800 Yaris Hybrid, som for tredje år i træk altså kan kalde sig Danmarks mest populære hybridbil. Den næstmest solgte hybridbil i Danmark i fjor blev Toyota Auris Hybrid med knap 500 solgte eksemplarer.

”Vi har haft et forrygende 2014, hvor vi rundede 1.000 solgte Toyota hybridbiler allerede ved udgangen af oktober og igen satte ny rekord for antallet af solgte hybridbiler for et helt år. Hver femte Yaris og hver tredje Auris sælges nu som hybrid,” fortæller en glad pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Han nævner flere årsager til danskernes stigende interesse for hybridbiler.

Støjsvag og økonomisk

”En hybridbil er utrolig støjsvag og komfortabel at køre i og har som standard altid automatgear, hvilket gør den perfekt til de fleste menneskers daglige køreture. Og så betyder det meget, at den også både er miljørigtig og økonomisk. På den måde gør man altså noget godt for miljøet samtidig med, at man sparer en masse penge på benzinregningen og på ejerafgiften,” forklarer Anders Tystrup.

Det stigende salg af hybridbiler i Danmark kan også forklares med, at hybridbiler generelt er blevet billigere at anskaffe sig. Markedets billigste hybridbil – Yaris Hybrid – koster i dag således fra 179.996 kr.

”Som det gælder for meget andet spiller økonomien også en væsentlig rolle. Vi har derfor gjort det muligt at få finansieret sin nye Yaris Hybrid gennem vores eget finansieringsselskab Toyota Finans fra 1.750 kr. om måneden med 20 procent i udbetaling eller fra 2.500 kr. om måneden helt uden udbetaling,” bemærker Anders Tystrup.

Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin, og man skal aldrig tænke på at lade den op. Det sørger bilen nemlig automatisk selv for under selve kørslen. Så i modsætning til elbiler behøver man altså hverken at bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander eller lang ladetid.

Det er hovedsageligt private, der køber hybridbiler, men også et stigende antal virksomheder og især kommuner har for alvor fået smag for de mange fordele ved hybridbiler.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start