Kæmpe bilproducent: slut med forbrændingsmotorer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda tager drastisk valg

Kun elektrificeret salg i Europa fra 2025
Mathias B. Høj
06/03-2019 kl. 10:33

En af verdens største bil- og navnlig motorproducenter, har taget et drastisk valg. Til 2025 skal 100% af salget i Europa fra Honda være elektrificeret. Forstået sådan, at det er slut med at kunne købe en Honda, som kun er drevet af en forbrændingsmotor. Fremover skal vi vænne os til hybrid, plug-in hybrid, eldrift og måske brint som mulighed. Men i hybridernes tilfælde, naturligvis stadig med en forbrændingsmotor – og med den behagelige bi-effekt, at flere motorer kan hjælpes ad med acceleration. Så det er ikke ensbetydende med kedelige køreegenskaber.

Den stigende bevidsthed om klimaforandringer ved forbrugere er en ikke uvæsentlig faktor – og har utvivlsomt forårsaget megen grublen ved Honda, som gennem generationer har haft ekspertise i fremstilling af forbrændingsmotorer. 

Første elbil snart klar

Et af de mest håndgribelige beviser, er Hondas e-Prototype. En lille, trendy bybil, som desværre prismæssigt kommer til at ligge i premiumsegmentet. Og selvom den med brede dæk, lavt tyngdepunkt i kraft af batteriet, er lovet at give underholdende køreegenskaber, er den med en rækkevidde på omkring 200 km på en opladning ikke en bil til langturspendlere. Til gengæld oplades den til 80% batteriniveau på kun 30 minutter.

Design og teknologi skal særlig gøre bilen attraktiv, med kamera i stedet for sidespejle og “pop-ud” dørhåndtag. Du ved, ligesom på Tesla. Kabinen er domineret af infoskærme og hvad der ser ud til at være flader af træ i et absolut minimalistisk design.

Køreglæden er dog ikke gemt af vejen, med valget af baghjulstræk og en ifølge Honda kraftig og momentstærk elmotor. Dimensionerne taler for, at e-Prototype kan tage sving med stil, da den er bredere end Honda Jazz, selvom den er 10 cm kortere. 

Elbilen kan bestilles fra sommeren 2019 i Europa.

Ladestationer og -infrastruktur

e-Prototype er i sagens natur afhængig af opladere og Honda har bekendgjort en strategi med at opbygge en infrastruktur til opladning af elbiler og hybrider. Det vil ske i samarbejde med eksterne partnere, som allerede er indenfor branchen. Der er endnu ikke frigivet mange detaljer om samarbejdet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start